Tragična sudbina jednog od najuticajnijih MUZIČARA današnjice: Godinama se lečio od zavisnosti, a upravo SAHRANJUJE drugog sina!

Vesti 10.05.2022 09:11 0

Tridesetogodišnji sin muzičara Nika Kejva preminuo je juče

Tragična sudbina jednog od najuticajnijih MUZIČARA današnjice: Godinama se lečio od zavisnosti, a upravo SAHRANJUJE drugog sina!

Profimedia

Sin Nika Kejva, model Džetro Lejzenbi preminuo je u 30. godini. Frontmen grupe "Bad Seeds" potvrdio je vest i zatražio privatnost u ovim teškim trenucima.

"Sa velikom tugom potvrđujem da je moj sin Džetro preminuo. Bićemo zahvalni da poštujete privatnost naše porodice", napisao je Kejv u izjavi, prenosi The Sun.

Muzičar je tokom godina razvio blistavu karijeru, ali ga tragediju nisu zaobilazile. Njegov sin Artur Kejv, nastradao je 2015. godine i to tako što je pao sa litice visoke 18 metara nedaleko od Brajtona u Engleskoj. 

Uprkos brojnim nagađanjima, policija u Brajtonu utvrdila je da je u pitanju nesrećni slučaj, a ne samoubistvo, kako su naveli pojedini mediji. 

Nedugo posle nesreće Nik Kejv i njegova supruga, bivši model Suzi Bik, dali su saopštenje u kojem su potvrdili smrt jednog od svojih sinova.

"Naš sin Artur je preminuo. Bio je naš prelepi, srećni i nadasve voljeni dečak, koji nas je iznenada i prerano napustio. Zamolićemo vas da nam date prostora i vremena da kao porodica prevaziđemo ove teške trenutke i da na miru tugujemo za svojim detetom", napisali su u saopštenju tada.

Tokom 1998. i 1999., Kejv se posvetio rehabilitaciji od dvadeset godina zavisnosti od heroina i alkohola. Oduvek je bio poznat po mešanju račičitih žanrova, takođe neobičnoj strukturi pesme.

Kao dete je pevao u crkvenom horu, a to je kasnije uticalo i na njegovo ispitivanje religije. Napisao je i nekoliko knjiga.

Ove godine je najvljen njegov dolazak u Srbiju, na poznati muzički festival EXIT. Fanovi muzičara nadaju se da će ga ipak slušati i uživo.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading