Premlada sam za ovakvu DIJAGNOZU: Poznata GLUMICA i zvezda "Beverli Hilsa 90210" boluje od NEIZLEČIVE bolesti!

K.Ć. Vesti 16.05.2022 19:30 0

Dženi Gart, koja je glumila Keli u hit seriji "Beverli Hils 90210", priznala je da ima artritis

Premlada sam za ovakvu DIJAGNOZU: Poznata GLUMICA i zvezda "Beverli Hilsa 90210" boluje od NEIZLEČIVE bolesti!

Profimedia

Glumica je otkrila da je bila šokirana kada je čula uznemirujuću dijagnozu.

- Prvo što sam pomislila je da sam premlada za to - rekla je glumica.

Počelo je sa ukočenošću prstiju i šaka

Zdravstveni problemi su počeli pre tri godine, kada je Dženi imala 47 godina. Prvi simptomi koje je glumica osetila bili su ukočenost prstiju i šaka, kao i bolovi u kolenima nakon dužeg sedenja. Ovi simptomi su vremenom postali toliko uznemirujući da je ona odlučila da se konsultuje sa svojim lekarom. Magnetna rezonanca je pokazala da se glumica bori sa ranim osteoartritisom.

Uprkos ovoj uznemirujućoj dijagnozi, Dženi je ostala aktivna i nije odustala od svog sadašnjeg načina života, što se vremenom isplatilo. Glumica je otkrila da se simptomi bolesti ublažavaju istezanjem i drugim vrstama vežbi, sportom, a posebno golfom. Osim toga, ona voli da ide na planinarenje sa svojim psima u blizini njene kuće u Los Anđelesu.

- Kada znaš sa čime imaš posla, uvek možeš da prevaziđeš problem. Ne pristajem da me bilo šta ograničava -  priznala je ona.

Glumica je priznala da je trebalo dosta vremena da se navikne na pomisao na bolest kako bi o njoj mogla javno da govori. Sada ona naglas govori da artritis može pogoditi bilo koga - uključujući mlade ljude, tako da treba da budu na oprezu i da ne potcenjuju prve simptome.

- Kada čujete reč artritis, povezujete je sa starijim i nepokretnim ljudima koji ne mogu da žive aktivnim životom - rekla je ona.

Osteoartritis nije prvi ozbiljan zdravstveni problem sa kojim se Dženi suočila. Godine 2009. glumica je otkrila da joj je u 30. godini dijagnostikovan srčani zalistak koji curi.

Nelečeni artritis ima veoma ozbiljne posledice

Ispostavilo se da je Dženina bolest najčešća bolest lokomotornog sistema. Razvija se kao rezultat poremećaja kvaliteta zglobne hrskavice, čiji je zadatak da ublaži pokrete zgloba i omogući kretanje zglobnih površina. Vremenom se i druge strukture pogoršavaju, što dovodi do ogromnog bola i ukočenosti u zglobovima i, posledično, problema sa hodanjem. Nepovratno oštećenje tkiva može dovesti do operacije, kao što je zamena zgloba kuka, ramena ili kolena.

Komentari (0)
Loading