Posle 60 godina otkrivena MISTERIJA njene SMRTI: Na dan kada je umrla posetio je OVAJ čovek koga danas krive za TRAGEDIJU

Vesti 01.06.2022 12:30 1

Da lepota nekada uzme više nego što da, ovo je čist primer

Posle 60 godina otkrivena MISTERIJA njene SMRTI: Na dan kada je umrla posetio je OVAJ čovek koga danas krive za TRAGEDIJU

Profimedia

Na današnji dan 1926. godine rođena je Merilin Monro (Norma Džin Mortenson), američka filmska glumica. 

Njena majka potiče iz siromašne porodice, koja se udala sa svega 15 godina za  Džona Bejkera, nasilnog muškarca, devet godina starijeg od nje, i rodila mu je dvoje dece, Roberta i Bernis. Podnela je zahtev za razvod i dobila starateljstvo ali ih je Bajker ubrzo kindapovao. Merlin nije rečeno da ima sestru sve do svoje 12 godine.

 

 

Majka Gledis Perl Bejker bila je psihički bolesna osoba te je ubrzo nakon rođena Merlin poslata u bolnicu. Svoje rane i tinejdžerske dane provela je u sirotištu i po hraniteljskim porodicama. 

- Niko mi nikada nije rekao da sam lepa dok sam bila devojčica. Svim devojčicama treba reći da su lepe, čak i ako nisu - izjavila je jednom prlikom.

- Kada sam imala pet godina, tada sam poželela da budem glumica. Nisam volela svet oko sebe, jer je bio nekako mračan, ali volela sam da se igram sama u kući. Kad sam čula da je to gluma, rekla sam da to želim biti. Neke moje hraniteljske porodice su me slale u bioskope da bi me izbacile iz kuće i tamo bih sedela ceo dan i noć. Ispred, tamo sa ekranom tako velikim, malo dete je bilo potpuno samo, i volela sam ga – kazala je Monro u intervju za magazin Life, 1962. godine.

Život u hraniteljskim porodicama je bio traumatičan za nju, često je bila seksualno zlostavljana i maltretirana od ukućana. U jednom momentu njena majka se oporavila te su krenule da žive zajedno, ali joj se ne dugo nakon toga stanje opet pogoršalo, te je opet vraćena u bolnicu. 

Merlin je tada počela da živi sa maminom najboljom drugaricom i njenim mužem, ali je i tada bila zlostavljana sa njegove strane. Pobegla je iz te kuće kod druge žene i pitala je da li njen sin hoce da se oženi lepom mladom devojkom. 

U strahu da se ne vrati u sirotište, udala se čim je napunila 16 godina, za pet godina starijeg fabričkog radnika Džejmsa Džima Doertija.

Merlin je ubrzo nakon što je stupila u brak napustila školu i postala domaćica.

1944. godine Džejms je poslat na Pacifik gde je ostao naredne dve godine. Za to vreme, Merilin se preselila kod njegovih roditelja i zaposlila se u fabrici municije.

Početkom 1945. godine, Merilin je upoznala fotografa Davida Konovera i počela je da pozira njemu i njegovim prijateljima. Pošto je muž i njegovi roditelji nisu u tome podržali, otišla je iz njihove kuće i potpisala je ugovor sa modnom agencijom „Blue Book“. Sa 20 godina je odlučila da se razvede, i promenila je ime u Merilin Monro.

 

 

Ošišala je kosu i ofarbala u plavu boju kako bi bila privlačnija i poželjnija muškarcima. 

Njena želja da postane glumica bila je prevelika pa tako je polako ulazila u svet i družila se sa moćnim ljudima. 

Na početku je dobijala male, beznačajne uloge, dok konačno nije privukla pažnju publike u kultnom filmu Sve o Evi.

Merilin se uvek nalazila u ulozi „glupe plavuše“, koju je na početku rado prihvatala, ali to je kasnije izazivalo sve veće nezadovoljstvo. Želela je da pokaže da ona može da igra ozbiljnije uloge. 

Iako je bila nezadovoljna svojim ulogama, Američki filmski institut je njen potencijal prepoznao smestivši je na šesto mesto na listi deset najvećih glumica svih vremena

Godina 1959. je donela najveći hit njene karijere, filmsku komediju Bilija Vajldera “Neki to vole vruće”, u kojoj je nastupila s Tonijem Kertisom i Džekom Lemonom. Kad se snimanje završilo, Vajlder je javno pričao o njenom teškom ponašanju na snimanju. 

Veruje se da su tada već počela njena depresivna stanja i da je bila pod raznoraznim lekovima. Želela je da bude slavna i poznata ali joj je to zadavalo ogroman teret i svakodnevno opterećenje. 

 

 

Silno je želela pravu ljubav i da se ostvari kao majka ali se to nikada nije obistinilo. Imala je još brojne afere sa raznoraznim ljudima su je spajali, ali je u braku bila jos samo dva puta, koji su se takođe završavali razvodom.

Svakodnevnica je joj je bila problematičan i burana. Bila je nekoj konekciji sa braćom Kenedi, mafijom, i komunistima, koje su dovodile svakodnevno njen život u neku vrstu opasnosti.

Umrla je sa 36 godina. Petog avgusta 1962. godine našli su je mrtvu u njenom stanu. Tada je policija utvrdila da je glumica izvršila samoubistvo, uzimanjem prekomerene doze pilula za spavanje.

Neki najnoviji navodi su da su joj braća Kenedi bili vrlo značajni u životu i da se tog kobnog dana sa jednim od njih i svađala. 

U dokumentarcu, otkriva se i da je Robert Kenedi bio u Merilininoj kući poslepodne na dan kada je umrla. U danima koji su prethodili njenoj smrti, prema Samersovim izveštajima, Monro je rekla prijateljici da je jako zaljubljena i da će se udati za Bobija Kenedija. Marej takođe navodi i da su se Kenedi i Monro užasno posvađali na dan njene smrti i da je Kenedi doleteo helikopterom kako bi uhvatio let oko 2 ili 3 sata ujutru u noći kada je Monro umrla. Ipak, iako Samers razotkriva nedoslednosti u vremenskoj liniji događaja Merilinine smrti, neke stvari ostaju i dalje misterija i pitanje hoće li se prava istina ikada saznati.

-  Čudni događaji u vezi sa njenom smrću pokrenuli su teorije zavere. Merilin je pronađena gola na krevetu sa svilenim čaršavima, sa rukom zgrčenom na telefonu kao da je pokušala nekog da pozove. Lista poziva koje je obavila te večeri izbrisana je. Dnevnik koji je pisala, kao i nekoliko poruka pisanih rukom Roberta Kenedija nikad nisu otkriveni. Položaj u kom je bila - noge su joj bile ispružene - veoma je čudan za nekog ko je umro od predoziranja, pa to govori da je neko pomerao njeno telo - piše Filip R. Džirard u enciklopediji „Teorije zavere u američkoj istoriji”. 

 

 

Komentari (1)
Loading
Kristina Gavrilovic
01.06.2022 14:50

I$erem vam se u "novine" ... Smradu odvratni ...