ČUVENI Pevač ima SINDROM koji mu je paralisao LICE: Ovo su simptomi OPAKE bolesti!

Vesti 11.06.2022 16:05 0

Svetska pop zviezda, Džastin Biber, otkrio je od čega boluje i da je situacija vrlo ozbiljna

ČUVENI Pevač ima SINDROM koji mu je paralisao LICE: Ovo su simptomi OPAKE bolesti!

Printscreen/Instagram

Pevač se fanovima obratio na Instagramu i u potresnom video podelio detalje. Naime, njemu je desna strana lica paralizovana.

Biber je otkrio fanovima da mu je dijagnostikovan Remzi-Huntov sindrom.

Isrpičao je da je virus zahvatio nerv u njegovom uhu, što je izazvalo paralizu, a na snimku se vidi da jednu stanu lica ne može da pomeri, kao ni da trepne.

Džstin se izvinio fanovima i skrenuo pažnju na to da je njegova situacija ozbiljna.

Šta je Remzi-Hantov sindrom?

Remzi-Hantov sindrom, poznat i kao očni zoster, jeste virusna infekcija genikulatnog gangliona facijalnog živca koja se javlja kada infekcija herpes zosterom zahvati facijalni živac. Remzi-Hantov sindrom je obično povezan sa crvenim osipom i plikovima na području uha ili ušne školjke, a ponekad i na nepcu ili jeziku.

Herpes zoster nastaje zbog reaktivacije varičela zoster virusne infekcije. Faktori koji utiču na pojavu ovog stanja su starija životna dob, HIV infekcija, maligna oboljenja, imunosupresivna terapija, težak psihički ili fizički napor.

Osim bolnog osipa herpes zostera, Remzi-Hantov sindrom može da dovede do facijalne paralize i gubitka sluha u uhu koje je pogođeno infekcijom. Dakle, virus inficira facijalni živac koji inerviše i kontroliše mišiće lica.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading