Stekla je OGROMNU slavu, zatim otišla u Ameriku: Srpsku glumicu RASKOŠNE lepote su SVI obožavali, a sada je ne biste prepoznali

M. G. Vesti 17.06.2022 20:25 0

Publika širom regiona pratila ju je kroz njene uloge od osamdesetih do 2019. i serije "Junaci našeg doba".

Stekla je OGROMNU slavu, zatim otišla u Ameriku: Srpsku glumicu RASKOŠNE lepote su SVI obožavali, a sada je ne biste prepoznali

Printscreen/ YouTube

Glumica Maja Sabljić stekla je ogromnu popularnost, preselila se u Ameriku, vraćala u Srbiju i sve vreme na krajnje pozitivan način intrigirala javnost.

Maja Sabljić je rođena u Obrenovcu, 10. januara 1960. Karijeru je počela ulogom u dokumentarom filmu "Lične stvari" Aleksandra Mandića u kojem je prikazan njen prvi pokušaj da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beograd. U tom filmu, koji ju je pratio od završetka gimnazije do prijemnog ispita, glumili su Sonja Savić, Zoran Cvijanović, Svetislav Goncić, Olivera Ježina. Nije uspela da te godine dobije indeks FDU pa je upisala studije psihologije.

Printscreen/ YouTube

 

Njena naredna uloga bila je Milka iz "Savamale" iz 1982. godine, dok se kao najzapaženije izdvajaju one u ostvarenjima "Kamiondžije opet voze", "Pozorište u kući", "Druga Žikina dinastija", "Policajac sa Petlovog brda", "Devojka sa lampom", "Mis" u kojem je pokazala i pevačko umeće, "Groznica ljubavi", "Pazi šta radiš". Glumački zadaci doneli su joj ogromnu popularnost, a onda je ona rešila da spakuje kofere i ode u Ameriku.

- Glumci u Holivudu žive u svom zatvorenom svetu. Ali, najveće zvezde su zapravo najnormalnije i najprijatnije osobe. To mi je bilo baš fascinantno. Pošto smo se moj pokojni suprug i ja družili sa Dan Tanom i često smo bili u jednom od njegovih restorana, viđali smo poznate glumce. Ali, njih niko ne sme da "davi". Međutim, one koje je Dan Tana pozdravio ili se družio s njima, viđali smo ih i mi - rekla je 2016. godine za "lic o svom životu u Los Anđelesu gde je otišla 1993. godine.

Maja je godinama bila u braku sa američkim biznismenom srpskog porekla Đorđem Zečevićem sve do njegove smrti, 2012. godine.

Printscreen/ YouTube

 

Glumica koja je prva na ovim prostorima imala svoj TV šou "Zvezdana prašina", osvrnula se 2016. na svoju karijeru.

- Više ne razmišljam o tih 20 godina provedenih u kinematografiji i kao da je to bio moj neki drugi život. U to vreme bilo je mnogo lepše, drugačije i druge vrednosti su bile na ceni... Ono što želite u tim godina je kao balon, kao deca kada kažu žele da budu balerine ili teta koja radi na kasi. Ti tako misliš da je sve fino, kao šećerna vodica ili vuna, zamišljaš da će ti i život biti tako fin, a to zapravo nema veze sa realnošću. Generalno, ne žalim se, jer sam imala prelepu karijeru.

Maja često dolazi u Beograd, a s vremena na vreme viđali smo je na filmskim premijerama u prestonici. Nakon što se posle filma "Lavirint" povukla iz glume i rekla da se više neće vraćati istoj, pre tri godine igrala je Zinu u seriji Siniše Pavića "Junaci našeg doba". Publika jedva čeka njene nove uloge.

NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading