Destruktivna i SUDBONOSNA ljubav Džima Morisona i Pamele: Umro je u 27. godini pod optužbama da ga je ONA ubila, jedna stvar je IZAZIVALA sumnju

Vesti 28.06.2022 10:04 0

Jaka sudbonosna ljubav koju ljudi dožive možda samo nekoliko puta u životu je bila boja ljubavi koju su delili Džim i Pam

Destruktivna i SUDBONOSNA ljubav Džima Morisona i Pamele: Umro je u 27. godini pod optužbama da ga je ONA ubila, jedna stvar je IZAZIVALA sumnju

Printscreen/Youtube

 

Pamela Kurson je bila muza koja je inspirisala mnoge pesme Džima Morisona. Ona je bila žena koja je nagnala Kralja guštera (nadimak koji je dobio po svojoj pesmi Lizard King) da se pokori. Kraljica koja je pratila svog kralja do poslednjih dana bila je izvor njegove inspiracije i propasti.

Upoznali su se 1965. godine kada je ona imala samo 19 godina, a on 22. Pem je bila ćerka direktora škole i još kao mala pokazivala je znake buntovnog duha. Opisana je kao divlja, nezavisna i usamljena, sa nekom sebi svojstvenm misterioznom vibracijom. Pošto je bila vrlo inteligentna, fakultet joj je brzo postao dosadan, pa je odlučila da napusti školu i nastavi sa umetničkom karijerom u Los Anđelesu. U Los Anđelesu se upoznala sa svetom droge i rokenrola. Govorilo se da je Pem bila takođe i muza Nilu Jangu za pesmu Cinnamon Girl.

Upoznala je Džima Morisona u London Fog-u, mestu gde su Dorsi svirali pre nego što su postali poznati. Bili su divlji, nezavisni, emocionalno nestabilni ljudi, nesposobni da se pored muzike posvete bilo čemu i bilo kome, osim svojim porocima. Njihove ličnosti su bile toliko slične da su sukobi bili neizbežni; međutim, Džim je uvek u njoj video srodnu dušu, svog "kosmičkog partnera". Od samog početka bila je to mučna veza, ispunjena svađama, nasiljem i varanjem s obe strane. Dobro je poznato da je Džim jednom zapalio sobu u koju se Pem zatvorila nakon što ga je udarila. Srećom, uspela je da pobegne na vreme. Međutim, nakon svake ljubavne avanture, borbe ili svađe, oni su se uvek vraćali jedno drugom. Čini se kao da su oboje bili svesni vlastitog samouništavanja, svog zajedničkog usuda. Niti jedno od njih nije moglo zaustaviti konzumaciju heroina i alkohola. Vatra njihovog odnosa gorela je tako žestoko da im je bilo suđeno da ugase jedno drugo.

Pem na kraju nije želela da Džim nastavi karijeru sa Dorsima i stalno je pretila da će ga ostaviti ako ne napusti bend. Videla ga je kao pesnika koji je prevazišao muziku benda. Nakon što je 1971. godine snimio svoj poslednji album, L.A. Woman, Džim je napustio bend i preselio se s Pamelom u Pariz, gde se posvetio svojoj poeziji. Proveli su nekoliko meseci u miru, do 3. jula te godine, kada je kralj guštera pronađen mrtav pod misterioznim okolnostima. U zvaničnom izveštaju se navodi da je umro zbog predoziranja.

U svom testamentu, Morison je imenovao Pamelu za svog jedinog naslednika, što je izazvalo sumnju kod mnogih koji su verovali da ona stoji iza njegove smrti. Međutim, tokom naredne tri godine i Pamela je tonula zarobljena svojom spiralom poroka, dekadencije i ludila. Još uvek je sebe nazivala suprugom Džima Morisona i čak bi govorila ljudima da od njega očekuje poziv. Konačno, njena zavisnot o drogama dovela ju je do predoziranja 1974. godine u Los Anđelesu.

Zvanični uzrok smrti bio je naveden kao prestanak rad srca, iako nije izvršena obdukcija, jer to nije zahtevalo francusko pravo. Njegova smrt se dogodila tačno dve godine posle smrti gitariste Roling Stounsa Brajana Džounsa, i otprilike devet meseci posle smrti Džimija Hendriksa i Dženis Džoplin. Sve tri smrti bile su povezane sa drogom i svi su imali po 27 godina.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading