Poznata glumica preživela PAKAO: Detinjstvo je provela u SEKTI, a zbog velikog SKANDALA umalo uništila karijeru

K.Ć. Vesti 04.07.2022 09:05 0

Jedna od najlepših svetskih glumica, Vinona Rajder, od detinjstva je imala problema. Devojčica koja je postala ikona devedesetih dobila je ime po gradiću Vinona u kome se rodila

Poznata glumica preživela PAKAO: Detinjstvo je provela u SEKTI, a zbog velikog SKANDALA umalo uništila karijeru

Printscreen/Youtube

Njena majka je scenarista i producent, a bavila se i prodajom antičkih knjiga. Osim toga, bila je i saradnica doktoru Timotiju Leriju koji je bio veliki guru, zagovornik halucinogenih droga i Vinonin kum.  Zajedno su živeli na imanju Rainbov, a iako glumica to nerado priznaje, bile su članice sekte. Na farmi se od njih očekivalo da same uzgajaju hranu, a s obzirom da na imanju nije bilo struje, glumica je puno čitala, što joj je pomoglo u razvijanju mašte, a kasnije i u glumačkom poslu. Kako je imala veze u svetu šoubiznisa, Sintija je Vinonu prijavila na audiciju, uverena da će jednog dana biti velika zvezda.

Ubrzo je upisala glumu u San Francisku, a prvu ulogu na filmu Vinona je dobila već 1986. u drami o odrastanju "Lukas". Već na početku karijere dokazala je da ima široki spektar glumačkih mogućnosti. Glumila je ekscentričnu gotičarku Lidiju Detz u filmu "Bubimir", koji je režirao Tim Burton, rame uz rame sa Alek Boldvinom i Majkl Kitonom. Nakon toga Burton je pozvao da glumi u njegovoj mračnoj romantičnoj drami "Edward Škaroruki". Glavnu ulogu igrao je Džoni Dep koji joj je tada bio dečko. Dep se toliko zaljubio u glumicu da je njeno ime istetovirao na ruku, čak su jedno vreme bili i vereni, ali veza nije potrajala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinema Magic (@cinema.magic)

Ipak, u jednom momentu slava je bila jako ponela, pa je počela i čudnije da se ponaša. Iako je imala puno para, počela je da krade po radnjama od nakita do odeće. Znalo se da krade iz hira, a ne zbog manjka novca, jer je tih godina njena karijera bila na vrhuncu i zarađivala je ogromne sume. Kažnjena je bila dobrotvornim radom, ali su počeli i da joj otkazuju uloge. Tako je zbog svojih gluposti, deset godina bila bez posla.

Ipak, nakon skandala koje je napravila, odlučila je čvrsto da se promeni. Počela je polako da popravlja ugled i dobija uloge, ali njen trud više nema onu moć, kao što je imala 90-ih godina, kada su je svi obožavali.

Dobila je angažman u naučnofantastičnoj drami "Stranger Things" gde tumači očajnu majku nestalog deteta u malenom gradiću u državi Indiana početkom osamdesetih. Prva sezona donela joj je nominaciju za Zlatni globus, a fanovi su nestrpljivi i jedva čekaju da saznaju šta će se s njom dogoditi u najnovijoj, četvrtoj sezoni. Vinona je danas u srećnoj vezi s dizajnerom Skotom Hahnom, ali o njihovu vezi se jako malo zna jer on ne želi da se eksponira u javnosti.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading