Tragajući za tvojom DUŠOM, pronašao sam za trenutak SVOJU: Muk na groblju zbog Bjelinog potresnog govora na pomenu Tomi Zdravkoviću

Vesti 30.09.2021 17:15 0

Tačno je tri decenije od kako je preminuo nikad prežanjeni Toma Zdravković, a o njegovom bogatom životu je i snimljen film

Tragajući za tvojom DUŠOM, pronašao sam za trenutak SVOJU: Muk na groblju zbog Bjelinog potresnog govora na pomenu Tomi Zdravkoviću

E-stock

Na današnji dan, davne 1991. godine je otišla najveća legenda u srpskoj muzici. Napustio nas je legendarni pevač, boem, umetnik Toma Zdravković.

Na beogradskom Centralnom groblju okupili su se danas svi koji su voleli Tomu, među kojima njegova udovica Gordana Zdravković koja je stigla iz Amerike, Dragan Bjelogrlić, Milan Marić, Željko Joksimović, Aco Pejović, Hasan Dudić, Jovana Tipšin, Petar Benčina, Tamara Dragičević i mnogi drugi.

Dirljiv govor je održao Dragan Bjelogrlić, koji je inače i režiser filma "Toma", koji je ovih dana oborio sve rekorde gledanosti, a sve prisutne je ganuo svojim rečima.

- Jednom smo se sreli na snimanju nekog novogodišnjeg programa. Ja sam bio mlad, tek kročio u glumačku profesiju i silno sam želeo da te upoznam. Nisam uspeo. U gužvi smo se samo rukovali i taman kada sam hteo da se predstavim, ti si otišao. Posle nekoliko godina otišao si zauvek. Upoznao sam te mnogo godina kasnije, kroz priče ljudi koji su te voleli i čuvali sećanja na tebe. Kroz tvoje pesme koje sam ponovo slušao konačno shvatajući koliko si u njima opisao svoj život, kao i svoju čudesnu tugu i bol koji su te kao sena pratili kroz čitav život - pričao je Bjelogrlić na groblju i dodao:

- Tragajući za uzrocima tvoje tuge i bola suočio sam se sa svojom tugom i svojim bolima. Tragajući za tvojom dušom, pronašao sam za trenutak svoju i sve to pokušao da prenesem na filmsko platno. Hvala ti na tome. Ako smo negde pogrešili baveći se tvojim životom, ne zameri. Veruj mi da smo to radili sa puno ljubavi i da smo te mnogo zavoleli. Počivaj u miru, dragi Tomo. Tvoje pesme pevaju se ovih dana ponovo, sa nekim novim zanosom. Pevaju se širom one nekadašnje zemlje koja je umrla zajedno sa tobom. Neka ti je večna slava i hvala - završio je govor dok su svima suze tekle.


 
Komentari (0)
Loading