Da li je ovo najskuplje RUSKO venčanje u poslednjih 100 GODINA? Sve "pucalo" od luksuza i raskoša, a zbog njega se mlada prekrstila u pravoslavlje!

T.Đ Vesti 01.10.2021 18:00 0

Potomak dinastije Romanov, koja je vladala carskom Rusijom sve do pada sa vlasti revolucijom 1917. godine, oženio se u ekstravagantnoj svečanosti u bivšoj carskoj prestonici Sankt Peterburgu

Da li je ovo najskuplje RUSKO venčanje u poslednjih 100 GODINA? Sve  "pucalo" od luksuza i raskoša, a zbog njega se mlada prekrstila u pravoslavlje!

Profimedia

Čitava ceremonija trajaće dva dana, a počeće venčanjem velikog kneza Đorđa Mihailoviča Romanova i njegove italijanske verenice Viktorije Betarini.

Prošle godine, Betarinijeva je uzela prezime i prekrstila se u pravoslavlje.

 

 

Stotine gostiju iz Rusije i celog sveta došlo je u Sankt Peterburg da prisustvuju prvom plemićkom venčanju posle više od 100 godina u jednoj od najpoznatijih lokacija tog grada - Katedrali Svetog Isaka.

Pradeda Đorđa Mihailoviča, veliki knez Kiril Vladimirovič, uspeo je da pobegne u Finsku i izbegne tragičnu sudbinu ostatka carske porodice u Boljevičkoj revoluciji 1917. godine, a kasnije otišao u zapadnu Evropu i nastavio lozu.

Poreklom iz Španije, mladoženja je prvi put posetio Rusiju 1992. godine. Sada živi u Moskvi i vodi brojne dobrotvorne projekte.

Komentari (0)
Loading