Znate li ko je ČUVENA majka Maje Volk? Bila je jedna od NAJVEĆIH zvezda stare Jugoslavije

K.Ć. Vesti 26.07.2022 15:20 1

Majina majka je umrla 2004. godine, ali iza nje je ostalo pregršt uloga i bogata karijera glumice i spisateljice

Znate li ko je ČUVENA majka Maje Volk? Bila je jedna od NAJVEĆIH zvezda stare Jugoslavije

Alo!/Masanori Jošida

Popularno tv lice, pisac, univerzitetski profesor... Mnogo je titula koje je u životu ponela Maja Volk, čije ime nam je svima dobro poznato, ali isto tako — ime njene majke. 

Iako to nije mnogo poznat podatak, majka Maje Volk bila je čuvena glumica bivše Jugoslavije, Mirjana Kodžić, a otac filmski i pozorišni kritičar, doktor nauka Petar Volk.

Mirjana je diplomirala na Filozofskom fakultetu i Muzičkoj akademiji, a bila je prvakinja drame Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta, Sarajevskog narodnog špozorišta, Savremenog pozorišta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

Brojne su uloge koje je iznela veličanstvena Mirjana Kodžić: od Feme u "Pokondirenoj tikvi" do Lize Dulitl u "Pigmalionu"... Osim što je bila prvakinja drame, Mirjana je ostvarila i dosta uloga kada je filmografija u pitanju, a posebno je značajna uloga  Gospođe Agatonović u filmu "Nije nego" i Ane u "Pozorištu u kući".

Ne samo što je imala izvanredne uspehe kada su gluma i pozorište u pitanju, Mirjana je pisala i radio-drame, ali i deset romana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

Maja Volk je njeno jedino dete iz braka sa Petrom. Sa druge strane, Maja ima troje dece: ćerke Milenu i Teodoru i sina Mihajla.

Zanimljivo je da je Maja svojevemeno istakla da je njena ćerka Milena nasledila Mirjanine gene.

- Najstarije i najmlađe dete na neki način po rođenju imaju “status”, ali srednje je uvek u problemu. Zato je Milena još u detinjstvu razvila šarm ne bi li privukla pažnju. Nasledila je temperament od moje mame, glumice Mirjane Kodžić, i to je umela da koristi - ispričala je Maja za HELLO!.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Analiticar iz butika
26.07.2022 16:58

Budala znaci na majku