Oženio se potomak Romanovih: Prvo "KRALJEVSKO" venčanje u Rusiji posle jednog VEKA

Vesti 03.10.2021 16:41 0

Predstavnik dinastije Romanov, Jerzi Mikhailovič Romanov, oženio se italijankom Viktorijom Romanovnom Bettarini u katedrali Sv. Isaak. Ovo je prva takva ceremonija u Sankt Peterburgu u više od 100 godina. Skoro 1.000 ljudi prisustvovalo je ceremoniji, a ruski mediji su događaj nazvali "venčanjem godine"

Oženio se potomak Romanovih: Prvo "KRALJEVSKO" venčanje u Rusiji posle jednog VEKA

EPA

Potomak kraljevske porodice oženio se u Sankt Peterburgu, bivšoj prestonici Ruskog carstva. 40-godišnji Jerzi Mikhailovič Romanov oženio se italijankom, 39-godišnjom Viktoriom Romanovnom Bettarini (ranije Rebecca Bettarini). Par se venčao 24. septembra, a crkveni obred održan je prvog dana oktobra.

Skoro 1.000 gostiju učestvovalo je u ceremoniji koja je počela u petak ujutru. Na spisku su predstavnici monarha Bugarske, Italije, Albanije, Belgije, Lihtenštajna, Portugalije i francuskog Orleansa. Mladin veo bio je dugačak nekoliko metara. Sakrament je bračnom paru dao mitropolit Sankt Peterburga i Varsonofije iz Ladije.

Ceremonija se mogla gledati uživo, uklj. zahvaljujući prenosu Reutersa.

Nakon ceremonije venčanja, planirana je svečana večera u Ruskom etnografskom muzeju u Sankt Peterburgu, na koju je pozvano oko 550 gostiju. Veliki vojvoda Jerzi i princeza Viktorija II. oktobra će ugostiti branč (Branč je obrok koji se konzumira u vreme između doručka i ručka) za 700 gostiju u Palati Konstantinovski, nakon čega će uslediti dobrotvorna aukcija i koncert.

U jednom intervjuu pre venčanja, mladoženja je rekao da su istorijske veze njegove porodice sa Sankt Peterburgom navele mlade da se venčaju u ovom gradu.

- Petersburg je veoma, veoma blizak našoj porodici - prokomentarisao je Romanov u intervjuu za Fontanka.ru i dodao da je Sankt Peterburg "istorija Rusije" i "istorija dinastije Romanov".

Par je dodao da će njihovo venčanje pomoći u promovisanju moderne Rusije. - Verujem da je ovoliko meseci nakon pandemije prilika da se stranim posetiocima pokaže savremeni Sankt Peterburg, savremena Rusija - rekla je Fontance Romanov.

 

Komentari (0)
Loading