Izbacila je samo DVE NAMIRNICE i smršala 50 kilograma: Jelena Dokić je super žena, a o njenoj transformaciji priča ceo svet!

Najžena Vesti 06.10.2021 17:00 1

Bivša teniserka Jelena Dokić, koja je tenis igrala do 2014. godine, imala je čak 120 kilograma, no onda je poduzela sve korake i jednostavno se "istopila".

Izbacila je samo DVE NAMIRNICE i smršala 50 kilograma: Jelena Dokić je super žena, a o njenoj transformaciji priča ceo svet!

Printscreen/Instagram

Njena priča nije naravno nepoznanica. Jelena je bila vrhusnka teniserka, no imala je buran život izvan blještavila sportskih terena, a sve to prouzrokovalo je da dobije masne naslage, pa je u jednom trenutku bila teška 120 kilograma.

Naravno, odmah je odlučila da poradi na sebi, te je uspela da uz kontrolisanu ishranu i uz konsultacije sa nutricionistom za samo godinu dana "skine" 50 kilograma, a time i poboljša svoje zdravstveno stanje.

 

 

- Moja motivacija je zaista veoma lična. Želela sam da budem u formi, da budem zdrava i srećna jer sam dugo bila nesretna zbog kilograma. Moj lični konsultant Belinda mi je stvarno pomogla. Nije samo u pitanju kontrola nad ishranom nego i podrška i konstantni razgovori svake nedelje - kazala je Jelena.

 

 

Bez ustručavanja je putem Instagrama sa svojim fanovima delila faze procesa mršavljenja

Imala je šest obroka dnevno prema posebnom programu koji je dobila. Jelovnik se pravi prema onome šta osoba koja želi smršati voli da jede ili prema njenom načinu života.

Brine se o količini obroka i kalorijskoj vrednosti, a u toku dana ne sme da preskoči kalorijski unos od 1200 kalorija. Iz ishrane je u potpunosti izbacila sve vrste šećera i proizvode od belog brašna.

Ostale namirnice bile su dozvoljene, ali je moralo da se vodi isključivo računa o tome da se ne prekorači cifra od 1200 kalorija na dan, piše body.ba.

Pored toga Jelena je počela redovno da trenira i da puno šeta, a sve je na kraju dalo velike rezultate.

 

 

Rekla je kako je vratila kilograme u poslednje vreme, nego da je sama kriva za to jer nije vodila računa o ishrani.

Opustila se nakon što je smršala, pa se vratila starim navikama te su se kilogrami vratili.

Nutricionisti inače zbog toga savetuju da se dijeta ne drži strogo već da zdrava i uravnotežena ishrana postanu normalna pojava u našim svakodnevnim životima i na taj način izbeći će se povratak kilograma.

Kako je izgledao njen jelovnik?

Za doručak integralni hleb sa mocarelom, paradajzom, bosiljkom i bademima, i kafa. Za užinu jagode i grožđe.

Ručak: mediteranski omlet sa lukom i sirom.

Večera: supa od povrća.

Užina: miks kikirikija i nudli od integralnog brašna

 

 

Komentari (1)
Loading
Vladimir
07.10.2021 00:11

Umesto 2000 kkalorija unosila je 40% manje.