Dok je zemlja u KRIZI, premijerka BANČI: Javnost u šoku i strogo je OSUĐUJE dok kompromitujući video snimci kruže internetom

K.Ć. Vesti 18.08.2022 14:40 0

Ovaj snimak izazvao je buru u Finskoj

Dok je zemlja u KRIZI, premijerka BANČI: Javnost u šoku i strogo je OSUĐUJE dok kompromitujući video snimci kruže internetom

Printscreen/Twitter

Na njemu se vidi šefica vlade Sana Marin kako se zabavlja sa prijateljima. „U pozadini se čuje kako prijatelji pričaju o kokainu“ – obraćaju pažnju korisnici interneta. Većina je optužuje za nekompetentnost i napominju da premijerka previše uživa, s obzirom da se Finska bori sa krizom.

„Nisam radila nezakonite stvari“, prokomentarisala je premijerka.

 

Snimak šefice vlade kako se zabavlja sa prijateljima, među kojima su popularna finska pevačica Alma, fotografkinja i influenserka Janita Autio, radio voditeljka Karoliin Tuominen, stilista Vesa Silver i poslanik Ilmarim Nurminen, izazvao je skandal.

Voditelj sportske emisije Aleksi Valavuori napisao je: "Ovo je premijerka Finske Sana Marin. Neki kažu da je kul... možda među tinejdžerima. Ali da li je ona odgovoran lider za zemlju u krizi?" - on pita.

Ljudi su primetili i da se na snimku može čuti kako neko viče o kokainu: „36-godišnja premijerka Finske Sana Marin voli da se zabavlja. Na novom snimku objavljenom u sredu možete videti kako premijerka pleše i peva. U pozadini se čuje kako prijatelji viču o kokainu.“ – pišu oni.

Neki smatraju, međutim, da se na snimku vidi da je Sana Marin „simbol napretka“.

Sana Marin je rekla za nacionalnu televiziju: "Plesala sam, pevala, svirala, radila legalne stvari", prokomentarisala je. I dodala: - Imam profesionalni i porodični život, kao i slobodno vreme koje provodim sa prijateljima. Gotovo kao i drugi mojih godina - branila se. Ona je navela i da će birači o njenom ponašanju suditi na parlamentarnim izborima u proleće 2023. godine.

Prošle godine, političarka se izvinila što je otišla u klub nakon što je stupila u kontakt sa nekim ko je zaražen COVID-19. Premijerka je izašla na večeru i piće samo nekoliko sati nakon što je njen ministar spoljnih poslova bio pozitivan.

Najmlađa premijerka na svetu

Sana Marin je imala samo 34 godine 2019, godine kada je položila zakletvu.

- Ja sam dete iz dugine porodice - rekla je Sana Marin, misleći na to da su je vaspitale dve žene - Za mene ljudska prava ili jednakost nikada nisu bili pitanje mišljenja, već osnova mog moralnog koncepta - argumentovano je vreme.

Sa 27 godina postala je predsednica Gradskog veća Tamperea, a 2015. godine prvi put je izabrana u finski parlament. Četiri godine kasnije, vodila je ministarstvo saobraćaja i iste godine postala šefica finske vlade.

Tokom njenog mandata protestovali su poštanski radnici i medicinske sestre. Godine njene vladavine bile su povezane i sa borbom protiv postpandemijske krize.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading