"Nije mogla da PROGOVORI": Francuski lekar otkrio do sada nepoznate detalje o Dajaninim poslednjim trenucima

K.Ć. Vesti 30.08.2022 09:55 0

Za trenutak će se navršiti 25 godina od tragične nesreće "kraljice ljudskih srca"

"Nije mogla da PROGOVORI": Francuski lekar otkrio do sada nepoznate detalje o Dajaninim poslednjim trenucima

EPA

Frederik Mailliez je osoba kojoj je posebna ova godišnjica tragedije. On je bio taj koji se borio za svaki dah Vojvotkinje.

"Osećam se pomalo odgovornim za njene poslednje trenutke", rekao je on.

31. avgusta 1997. Lejdi Dajana je umrla u saobraćajnoj nesreći, koju su jurili paparaci. Francuski doktor se vozio kroz ozloglašeni tunel kada je primetio mercedes koji se dimi.

"Potrčao sam prema autu. Otvorio sam vrata i pogledao unutra", rekao je Asošijeted presu.

Malijez je zatim opisao tačno ono čemu je bio svedok.

"Dve od četiri osobe su očigledno bile mrtve. Nisu reagovali, nisu disali. Drugo dvoje, bili su živi, ali je njihovo stanje ozbiljno", preneli su Francuzi.

"Suvozač je vikao, disao. A putnica, mlada žena, bila je pognute glave u krilu na podu mercedesa. Teško je dahtala. Trebala joj je brza pomoć", rekao je. Doktor joj je stavio kesu za disanje na usta, pomažući joj. Malo joj se „povratila energija, ali nije mogla da govori“. Fokus čoveka je bio na spasavanju Dajaninog života, a ne na tome ko je ona.

Neko iza njega rekao mu je da žrtve govore engleski i da je tako počeo da im se obraća. Obavestio je vojvotkinju da je on lekar i pozvao hitnu pomoć.

"Pokušao sam da je utešim", rekao je. A taj neko se pokazao kao jedan od paparaca koji su opkolili olupinu nakon tragične posledice bežanja. Međutim, Melijez ih nije krivio jer ga „nisu sprečili da pristupi žrtvama“.

"Nisam tražio njihovu pomoć, ali mi nisu smetali u radu", primetio je on.

Dijana je kasnije prevezena u parisku bolnicu, gde je ubrzo umrla.

"Bio je ogroman šok saznanje da je to bila princeza Dajana i da je više nema", rekao je doktor.

Dugo se pitao da li je učinio sve što je mogao da je spase.

"Posle razgovora sa nadređenima i istražiteljima, shvatio sam da da...", dodao je on. Svaka godišnjica nesreće kod lekara budi velike emocije, iako se uspomene vraćaju u suštini „svaki put kada prođe kroz tunel“. Kako je naveo, „oseća se pomalo odgovornim za Dajanine poslednje trenutke”.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading