Napušta sve: Princeza Mako odrekla se TITULE i MILIONA, a razlog je ŠOKIRAO ceo Japan!

Vesti 13.10.2021 14:15 0

Priča kao iz filma. Japanska princeza Mako odlučila je da napusti svoju carsku porodicu da bi nastavila da živi sa "običnim" dečkom

Napušta sve: Princeza Mako odrekla se TITULE i MILIONA, a razlog je ŠOKIRAO ceo Japan!

Wikipedia

Japanska princeza Mako odrekla se miliona da bi se udala za ljubav svog života. Članica carske porodice najavila je veridbu 2017. godine. Izabrani se pokazao kao "običan" čovek, Kei Komuro, koga je upoznala tokom studija. Međutim, venčanje unuke tadašnjeg cara Akihita i njenog izabranika je odloženo, a Komuro je otišao na studije u SAD.

Prema japanskim zakonima, brak člana kraljevske porodice sa nekim izvan njihovog okruženja je pogrešan savez i zahteva ostavku statusa princeze. Međutim, nakon napuštanja porodice, član prima nadoknadu od 150 miliona jena . Obično ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blauw Bloed (@blauwbloedtv)

Jer će se princeza Mako odreći svoje plate. Prvi put u posleratnoj japanskoj istoriji, član carstva neće dobiti takvu isplatu nakon što se venčao osobom koja nije kraljevske krvi.

Kei Komuro, verenik princeze Mako, vratio se u ponedjeljak u Japan prvi put nakon otprilike tri godine iz Sjedinjenih Država. Nakon što završi karantin, trebalo bi da počnu pripreme za venčanje. Ovo je veliki medijski događaj za Japan. Tabloidi i TV emisije daju detalje o Komuru i njegovoj porodici, a dolazak tog čoveka direktno je prenošen na televiziji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vorsten (@vorsten_nl)

Prema Rojtersu, ako dođe do venčanja, koje će verovatno biti objavljeno u oktobru, par planira da se preseli u Sjedinjene Države.

Komentari (0)
Loading