Imala je samo MESEC dana kada joj je majka POGINULA: Pogledajte kako danas izgleda ćerka slavne GLUMICE Ene Begović (FOTO)

K.Ć. Vesti 25.09.2022 10:00 0

Slavna i prelepa Ena Begović bila je jedno od najvećih imena jugoslovenskog filma i mlada mama kada je tragedija prekinula njenu životnu priču

Imala je samo MESEC dana kada joj je majka POGINULA: Pogledajte kako danas izgleda ćerka slavne GLUMICE Ene Begović (FOTO)

Printscreen/Youtube

Mesec dana nakon što je donela na svet ćerku Lanu, jedna od najlepših jugoslovenskih glumica stradala je. Automobil se survao u provaliju i odneo njen život, ali jednomesečna devojčica je preživela.

Kobnog 15. dana avgusta 2000. godine, čuvena hrvatska glumica je sa suprugom Josipom Radeljakom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i jednomesečnom ćerkom Lanom, koja je bila u bakinom naručju, krenula u posetu kompozitoru Stipici Kalođeri, na drugu stranu Brača. Leo je u mestu Splitska odlučio da zameni mesto sa ocem, pa je Josip seo za volan džipa. Automobil kojim su se vozili isklizao je sa strmog puta i završio je u provaliji, a dok su njen suprug, njegov sin i glumičina majka bili povređeni, Lana je morala da bude hospitalizovana, a Ena je stradala na mestu.

Nekoliko nedelja pre tragedije, Ena je pristala da pozira s tek rođenom ćerkom u naručju za jedan hrvatski magazin, ne sluteći da neće biti još mnogo prilika za fotografije.

O lepoti slavne glumice i dalje se priča na našim prostorima, a da iver ne pada daleko od klade pokazuje upravo njena ćerka Lana, koja je danas lepotica bez premca i ― prava slika i prilika čuvene Ene Begović.

I dok je nasledila majčinu lepotu, Lana nije odlučila da pođe njenim putem, pa se danas ne bavi umetnošću. Ona je, naime, studirala međunarodnu ekonomiju i menadžmenta na čuvenom Univerzitetu Bokoni u Milanu.

Kako je odlučila da se ne bavi javnim poslom, Lana se ne pojavljuje često na gradskim događajima u Hrvatskoj, a njen profil na društvenoj mreži Instagram je zaključan i ne eksponira se u medijima. O njenom životu se ne zna mnogo, a ono malo detalja koji su poznati o njoj javnost je saznala od njenog oca Josipa.

Tako se suprug pokojne Ene Begović nedavno pohvalio kada je Lana završila prestižni univerzitet podelivši fotografiju sa slavlja, usput zapretivši neimenovanim neprijateljima.

- Fešta u Milanu! Lana je diplomant Bokonija! Tata je svoje dovršio! A za ove koji napadaju, treba da znaju tata ima pušku!!! Srećno joj sve što zaželi, a oni polako, fino i oprezno - napisao je Josip.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading