Kraljica Elizabeta II NAPUŠTA Bakingemsku palatu, ona će biti "ZAPEČAĆENA" do 2027!

Vesti 19.10.2021 09:15 0

Uprkos trećem talasu pandemije i starosti, britanska kraljica Elizabeta II (95) radi punom parom. I iznenadila je sa nekoliko promena

Kraljica Elizabeta II NAPUŠTA Bakingemsku palatu, ona će biti "ZAPEČAĆENA" do 2027!

EPA

Budućnost palate

Bakingemska palata je bilo službeno sedište monarhije od vremena kraljice Viktorije. Međutim, od izbijanja pandemije koronavirusa, Elizabeta II. većinu vremena provodi u zamku Vindsor, osim za vreme leta, kada je i ove godine otputovala u Balmoral u Škotskoj. Bakingemska palata u centru Londona, gde je radila celog života, imala zvanične posete i živela većinu vremena, bila je napuštena. Bilo je glasina da bi kraljica mogla da se "odrekne" od palate i učiniti je dostupnom javnosti.

Gde će vladati?

Kraljičin boravak u Vindsoru omogućio je veliko renoviranje u Bakingemskoj palati u iznosu od 350 miliona funti. Neće biti završeno do 2027. godine, jer moraju zameniti krov na glavnoj zgradi, vodovodne i električne instalacije unutra i postaviti liftove. Uprkos popravkama, kraljica će posle pauze od više od godinu i po dana ponovo raditi u palati. Ponekad ostane tamo preko noći, ali zamak Vindsor ostaje njen stalni dom. A verovatno će i tamo imati društvo.

Idealno rešenje

Princ Vilijam i Kejt razmatraju prelazak sa decom iz Kensingtonske palate u Vindsor. London bi im bio udaljen samo 40 minuta autom, a oni bi bili blizu kraljice kako se ne bi osećala usamljeno u ogromnom dvorcu nakon smrti svog supruga Filipa. Osim toga, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ne vole haos velikog grada, pa vikende i praznike provode sa decom u Anmer Hallu u Norfolku, gde imaju više privatnosti. Međutim, velika udaljenost od Londona često komplikuje njihov raspored rada.

Dodata su pojačanja

Kraljici je ove godine po prvi put bez svog supruga Filipa. Vratila se u Vindsor nakon ceremonije otvaranja pred škotskim parlamentom 2. oktobra. Međutim, radne obaveze je primoravaju da barem jednom nedeljno putuje u London. Njen radni tim prošle godine smanjen je za tri člana - princa Harija, Megan i princa Andreva, pa su neke uloge preuzele princeza Anne, a neke princ Edvard, koji je do sada živeo manje - više povučeno sa svojom porodicom. 

 

Komentari (0)
Loading