Tejlor Svift optužena za FATFOBIJU: Zbog jedne REČI u spotu "Anti-Hero", pevačicu razapinju svetski mediji

K.Ć. Vesti 30.10.2022 13:21 0

Muzički spot za pesmu "Anti-Hero", koja promoviše najnoviji album Tejlor Svift "Midnights", izbačen je nekoliko dana nakon premijere

Tejlor Svift optužena za FATFOBIJU: Zbog jedne REČI u spotu "Anti-Hero", pevačicu razapinju svetski mediji

Printscreen/Youtube

Morala je da ukloni jednu scenu u spotu za koju su kritičari rekli da je "Fatfobija u najbukvalnijem smislu".

U originalnom spotu za pesmu "Anti-Hero" koju je režirala sama Tejlor Svift, 32-godišnja pevačica i tekstopisac zakorači na vagu koja pokazuje reč "debela". U ažuriranoj verziji muzičkog spota, koji se može pogledati ispod, Svift vidi kritički pogled svog svoje dvojnice samo.

 

 

Nakon brojnih komentara fanova koji su kritikovali scenu sa kilažom na društvenim mrežama, optužujući umetnicu da održava fobiju od debljine, Sviftova je odlučila da promeni video. Novinarka Tin Voguea Ketrin Mloji napisala je da se "reč" debela "jasno pojavljuje na vagi" i pokazuje strah od toga da budete nazvani debelim, što je fatfobija u najbukvalnijem smislu."

 

 

Tejlor Svift se borila sa poremećajem u ishrani

Tejlor Svift je otvoreno govorila o svojoj borbi sa poremećajima u ishrani. U dokumentarcu na Netfliksu 2020. godine, umetnica je priznala da je način na koji mediji kontrolišu njeno telo doveo do toga da u određenim trenucima svog života je "umirala od gladi". U jednoj sceni filma, Svift priznaje da je u prošlosti videla "sliku na kojoj mi je stomak bio prevelik, ili... neko je rekao da izgledam trudno... i jednostavno me je nateralo da umrem od gladi i da skinem taj stomak."

Pesma i spot za "Anti-heroj" trebalo bi da budu, po rečima Tejlor Svift, priča o "košmarnim scenarijima i nametljivim mislima" tog perioda.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading