Neko bi rekao RAZMAŽENA i BAHATA, ali može joj se: Ovo su ZABRANJENE namirnice na trpezi kraljice Elizabete

Najžena Vesti 22.10.2021 10:39 0

Kraljica dan najčešće počinje jednostavnim doručkom - čajem i keksićima

Neko bi rekao RAZMAŽENA i BAHATA, ali može joj se: Ovo su ZABRANJENE namirnice na trpezi kraljice Elizabete

Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II vrlo je izbirljiva kada je hrana u pitanju. Ne podnosi testeninu, pirinač i krompir, zbog čega ih je - zabranila u palati. Ista stvar je i sa belim lukom, koji ova 94-godišnjakinja izbegava zbog lošeg zadaha. Ne voli ni crni luk, brzu hranu... Šta to onda Elizabeta jede?

Kraljica dan najčešće počinje jednostavnim doručkom - čajem i keksima. Nakon toga sledi i zdelica pahuljica, ali Elizabeta, pazeći na zdravlje i liniju, odabira one s malim udelom ugljenih hidrata.

Kada dođe popodne, Elizabeta se "baca" na nezdravu hranu. Popodne tako uživa u kiflicama s marmeladom i kremom. Osim toga, veliki je ljubitelj čokolade.

- Prava je čokoholičarka. Sve što bismo stavili na meni, a da ima čokolade u sebi, ona bi odabrala -rekao je šef, koji je otkrio i zanimljiv način na koji Elizabeta kuvarima daje do znanja da joj neki obrok ne odgovara.

"Za vreme obroka, na stolu ima knjižicu u koju, ako joj određeno jelo nije ukusno, napiše: 'Ne želim ovo više da jedem''.

Pasta

Razlog za izostanak paste sa menija, posebno banketa, jeste neverovatan – zvuci koji se mogu čuti tokom konzumiranja, a mogu biti neugodni. Mi se, pak, pitamo da li su i deca uskraćena za testenine u paradajz sosu.

Crni i beli luk

Miris je taj koji je problematičan, pa ni beli ni crni luk nisu dozvoljeni u palati, posebno u blizini kraljice

Nedovoljno pečeno meso

Iako je kraljica ljubitelj odreska, meso na tanjiru mora biti temeljno pripremljeno. Ponovo je razlog potencijalno trovanje hranom.

Plodovi iz mora

Morski plodovi često znaju da budu glavni uzrok trovanja, a kraljica ipak voli svoj život. 

Krompir

Elizabeta II ne voli ukus krompira, pa se on ne nalazi na meniju, ali drugi članovi porodice su ipak veliki ljubitelji krompira, pa krišom jedu pomfrit kad ih niko ne vidi,posebno ne kraljica. 

 

 

Komentari (0)
Loading