Dirljiva ispovest Džulije Roberts: Martin Luter King je platio sve troškove mog rođenja

K.Ć. Vesti 15.11.2022 15:38 0

Poznata holivudska glumica u najnovijem intervjuu ispričala je o bliskoj vezi koja je godinama unazad povezivala njene roditelje i pastora Martina Lutera Kinga mlađeg

Dirljiva ispovest Džulije Roberts: Martin Luter King je platio sve troškove mog rođenja

Profimedia

Ovo prijateljstvo je počelo kada su Volter i Beti Lu Roberts upisali decu vođe građanskih prava u svoju školu glume. Nešto kasnije, kada su glumičini roditelji imali finansijskih problema, pastor i njegova supruga su im pomogli - pokrili su troškove boravka gospođe Roberts u bolnici kada je rodila Džuliju.

Džulija Roberts je rođena 28. oktobra 1967. u Smirni, Džordžija . Kako je otkrila u intervjuu za Histori Channel, njeni roditelji su tada bili u teškoj finansijskoj situaciji. Martin Luter King mlađi i njegova supruga Koreta su im pomogli da se izvuku iz bede i na taj način su im se zahvalili na prethodno ukazanoj ljubaznosti.

Volter i Beti Lu Roberts su se sprijateljili sa porodicom King kada su živeli u Atlanti, gde su vodili dramsku školu. Zbog boje kože, pastorova deca su imala problem da nastave školovanje.

- Jednog dana Koreta je pozvala moju majku i pitala da li njena deca mogu da pohađaju njenu školu, jer ih nigde ne prihvataju. Moja majka je rekla: "Naravno, dođi." Tako je počelo njihovo prijateljstvo - otkrila je glumica. Kao gest zahvalnosti, lider građanskih prava i njegova supruga podržali su roditelje buduće filmske zvezde kada su imali problema sa plaćanjem računa za boravak u bolnici Beti.

- Porodica King je pokrila troškove mog rođenja - Džulija Roberts je priznala.

Roditelji glumice morali su da se suoče sa posledicama svog progresivnog - za ta vremena - pristupa. Kada je Kingova najstarija ćerka, Jolanda, dobila ulogu u jednoj od njihovih školskih predstava, Kju Kluks Klan je iskoristio to protiv njih.

Filip DePoj, koji je glumio sa Jolandom, govorio je o užasnom incidentu koji se dogodio tokom premijere predstave. "Poljubio sam devojku na bini i u istom trenutku, 10 metara dalje, eksplodirao je auto. Ova devojka je bila ćerka Korete i Martina Lutera Kinga. Ja sam bio belac, a ona nije. To je bio problem", otkrio je on u 2013. u eseju objavljenom na stranicama „ARTS ATL”.

Roberts je više puta govorila o rasnoj diskriminaciji u Sjedinjenim Državama. 

Komentari (0)
Loading