Zbog doručka koji svi OBOŽAVAMO, glumici je zdravlje bilo UGROŽENO: Sada, u šestoj DECENIJI izgleda SJAJNO, a sve zbog ishrane koja se bazira na TRI jednostavna PRAVILA

Vesti 15.11.2022 17:29 0

Poznata glumica se sa 22 godine suočila sa dijagnozom ozbiljne bolesti i to je uticalo na njen režim ishrane i stil života

Zbog doručka koji svi OBOŽAVAMO, glumici je zdravlje bilo UGROŽENO: Sada, u šestoj DECENIJI izgleda SJAJNO, a sve zbog ishrane koja se bazira na TRI jednostavna PRAVILA

Profimedia

Sada je odlučila da nas podseti kako je izgledala pre 23 godine, a očito je ostala potpuno netaknuta. Naime, Hale se na svom Instagram profilu često hvali svojim izvajanim telom, posebno savršeno definisanim trbušnjacima, a sada je rešila da podeli i neke od svojih fotografija od pre dve decenije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)


Fotografije datiraju iz 1999. godine, a prikazuju Hale u garderobi filmskog seta gde je glumila pevačicu Doroti Dendridž. Očekivano, fanovi su automatski krenuli da je obasipaju komplimentiam, a mnoge je zainteresovala njena formula za večno mladalački izgled.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Keto dijeta u glumičinom stilu nije osmišljena samo da bi Hale imala izvajanu figuru 

Naime, Hale je jela šta je želela i kad god je htela, ali kada je sa 22 godine saznala da ima dijabetes, nešto se promenilo u njenom umu i odlučila je da preuzme kontrolu nad svojim telom i jede samo ono što zdravu hranu. Zato godinama vodi računa o tome šta unosi u svoje telo. Ona je veliki pobornik keto dijete, koja podrazumeva minimalan unos ugljenih hidrata poput hleba i testenina. Uz to, uspela je da drži svoj dijabetes pod kontrolom.

Takođe je prestala da jede hranu koja sadrži beli šećer, na koji je ranije bila slaba. „Nekada sam bio potpuni zavisnik od šećera. Za doručak sam jela slatke pahuljice, a kasnije bih uživala u čokoladicama i bombonima. Nakon što mi je dijagnostikovana bolest, sve se u meni promenilo. Moje zdravlje i život su bili u pitanju, pa sam naglo prekinula svoju zavisnost. Oprostila sam se od slatkiša, deserta i bombona, pa čak i od super-slatkog voća", rekla je jednom Hale.

U početku joj je bilo jako teško da prihvati nova pravila. 
Nakon što se oslobodila belog šećera iz svoje ishrane, Hale je eliminisala i ugljene hidrate kao što su pirinač, testenina i hleb. „Znam da se neki ljudi pitaju kako sam mogla da se odreknem hleba. Ali. kao i sa šećerom, ako svom telu date dovoljno vremena da ne uspostavlja kontakt sa određenom hranom, vaš ukus za nju se menja. Ne privlači vas kao nekada“, rekla je Hale.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Super stvar je i ta što je Hale pronašla i adekvatne zamene za jela koja je nekad obožavala, a sada ih ne konzumira. Primera radi, ona pravi pire od karfiola, a ne od krompira, što je činila pre dijagnoze.

Za doručak ponekad voli da pripremi kajganu sa paprikom i lukom i topljenim sirom. Međutim, osnova njene ishrane, posebno u vreme ručka, su velike količine raznih salata, koje upotpunjuje komadićima mesa, ribe ili biljnih proteina, poput soje. Formulu svoje dijete najbolje je sama sažela u jednoj rečenici: "Mnogo masti, umereno proteina i vrlo malo ugljenih hidrata". Uz to, Hale svakodnevno vežba jogu, boks i radi intenzivan kardio trening, a zbog tako disciplinovanog pristupa životu može da se pohvali najlepšim telom u Holivudu – čak i sa 56 godina!
 

Komentari (0)
Loading