"Roditeljstvo u ČETRDESETIM je svesnije i, u mom slučaju, bolje": Glumica Danijela Vranješ je postala mama u 43. godini i SIGURNA je da su ovo njene PREDNOSTI

Vesti 16.11.2022 08:53 2

Glumica Danijela Vranješ progovorila je o svojoj trudnoći posle 40. godine, i otkrila zbog čega smatra da te godine imaju veliku prednost za rađanje, iako su je mnogi osuđivali

"Roditeljstvo u ČETRDESETIM je svesnije i, u mom slučaju, bolje": Glumica Danijela Vranješ je postala mama u 43. godini i SIGURNA je da su ovo njene PREDNOSTI

Printscreen/Instagram

 

Glumica Danijela Vranješ (48) pre 5 godina postala je majka devojčice Eme. Kako se porodila u 43. godini, Danijela je bila na meti brojnih komentara osoba koje su je osuđivale da je kasno ostala trudna, iako glumici to nikada nije bilo jasno.

- Ne razumem zbog čega se ljudi toliko iščuđavaju. Živim život kakav žive i moje svetske koleginice. Sve one izgledaju bolje i mladolikije od mene, i rađaju decu ako hoće, ali samo kod nas se javne žene tretiraju kao čuda ako se porode kasno - objašnjava Danijela za Stil i dodaje da je Monika Beluči prvo dete takođe dobila u 43, a drugo u 48. godini.

- Nisam se spremala da budem mama. Nikada nisam ni mislila da ću to postati i ta tema nije me opterećivala. Družila sam se, putovala, živela rasterećeno i bez razmišljanja o tome hoću li se udati i imati dete. To je ljudima veliki kamen spoticanja. Mnoga deca rađaju se u pogrešnim vezama, jer se potomstvo i brak jure. Takođe, brojne divne veze su upropašćene jer parovi ne mogu da imaju decu, pa idu na vantelesne oplodnje, ženi se od hormona raspadne psiha, a zatim i odnos. Sve što je na silu, nije dobro - rekla je svojevremeno glumica za Stil, a ćerka Danijele Vranješ došla joj je, zapravo, u pravo vreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela Vranjes (@vranjesd)

- Roditeljstvo u četrdesetim je svesnije i, u mom slučaju, bolje. Nisam nervozna mama, nisam uplašena, željna života, zabave, provoda. Spremna sam za svoje dete. Dovoljno sam pametna i zrela da mogu da procenim šta mom detetu treba i zato je Ema tako fantastično mirna. Ona je veoma harmonično dete, ima iskreno i prirodno okruženje. Daleko od toga da smo Igor i ja savršeni roditelji, ali prirodni smo i zreli", rekla je tada glumica, ali trudnoća u petoj deceniji ipak je za nju značila i neke izazove.

Glumica se odlično osećala u svojoj trudnoći, ali se zbog godina smatralo da je njena trudnoća rizična, pa je morala da leži u bolnici jer pravila tako nalažu.

- Na tom odeljenju bila sam jedina koja nema nikakav problem, a sve ostale devojke s rizičnom trudnoćom imale su od 25 do 30 godina. Hoću da kažem da rizik nema veze s godinama, već zavisi od žene i njenog zdravlja. Žao mi je samo što se nisam porodila prirodnim putem, ali nismo želeli da bilo šta prepustimo slučaju - rekla je Danijela.

Komentari (2)
Loading
Драган
16.11.2022 15:46

Јел она сад мајка или баба том детету?

Boki 61
04.04.2023 14:53

Dete sa osmehom gleda u budućnost i snove dok majka gleda u telefon. Maksimalnimalno posvecena . Sta bi bilo da je u tridesetim?