Lepa Brena se već 17 godina bori sa OPASNIM zdravstvenim problemom: Uprkos napornim NASTUPIMA drži ga pod kontrolom, a evo i KAKO

Lana Vidović Vesti 24.11.2022 20:30 0

Uprkos bolesti s kojom se mnogi teško bore, Brena je uspela da pronađe način da je dobro iskontroliše

Lepa Brena se već 17 godina bori sa OPASNIM zdravstvenim problemom: Uprkos napornim NASTUPIMA drži ga pod kontrolom, a evo i KAKO

Printscreen/Instagram

 

Lepa Brena se već 17 godina bori sa trombozom, koju je vrlo uspešno držala pod kontrolom. Ovog leta održala je veliki broj koncerata, a nedavno je promovisala i svoj brend čarapa. Međutim, sada jedna od najvećih muzičkih zvezda na Balkanu sumnja da joj se bolest vratila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

Brena je poznata i kao neko ko veoma vodi računa o zdralju i ishrani, te u 61. godini ima savršeno vitku liniju i vrlo mladoliko izgleda. Uprkos tome, proteklih godina se suočavala sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

- Boba se mnogo uznemirio kad mu je Brena rekla da sumnja da se tromboza vratila. Odmah je pozvao doktora koji ju je operisao i zakazao novi pregled. Breni je rekao da ne sme da čeka ni dana i da što pre mora na kontrolu jer ne bi podneo da je izgubi - priča izvor blizak porodici, a prenosi "Paparazzo".

Svi su svesni da je tromboza vrlo podmukla bolest, zato je neophodno biti opreazn.

- Svestan je on da je tromboza ozbiljna bolest i da je do sada uspevala da je drži pod kontrolom, ali je to podmukla bolest. U sekundi može da se napravi novi tromb i da izazove haos. I sin Viktor se mnogo uplašio za nju - zaključuje izvor.

Šta je tromboza, a šta tromb?

Zgrušavanje krvi u šupljini krvnih sudova koje za posledicu ima začepljenost krvnih sudova, naziva se trombozom. Formacija, odnosno krvni ugrušak koji se stvara procesom tromboze je tromb. Trombovi se mogu javiti i u arterijama i u venama. Najčešći su u dubokim venama. Koji su simptomi?

Posebnih znakova za raspoznavanje nema, ali ima simptoma karakterističnih za određeno mesto na kojem postoji krvni ugrušak.

Krvni ugrušak u srcu - praćen je bolom u grudima, ubrzanim disanjem, malaksalošću, mučninom.

Ugrušak u mozgu - izaziva slabost u rukama i nogama, probleme sa vidom, otežani govor, glavobolje, nesvesticu.

Krvni ugrušak u plućima - prati ga oštar bol u grudima, nedostatak vazduha, ubrzan puls, znojenje.

Tromb u rukama ili nogama - javlja se iznenadni ili postepeni bol, otok, osetljivost.

Tromb u stomaku - izaziva intenzivni bol, povraćanje, dijareju.

Komentari (0)
Loading