Bićete ŠOKIRANI ovom statistikom: Popularna MANEKENKA odlučila da podrži istraživanje o ženskom orgazmu

K.Ć. Vesti 28.11.2022 13:30 0

"U 21. veku, muškarci i žene bi trebalo da imaju podjednako zadovoljavajući seksualni život, zar ne?" – rekla je britanska manekenka u intervjuu za Daili Online

Bićete ŠOKIRANI ovom statistikom: Popularna MANEKENKA odlučila da podrži istraživanje o ženskom orgazmu

Foto: AP

Kara Delevinj je odlučila da podrži istraživanje o ženskom orgazmu, koje ima za cilj da premosti značajne razlike između postizanja seksualnog zadovoljstva muškaraca i žena.

Kara Delevinj (30) pristala je da donira uzorak svoje krvi, koji je uzet pre i posle masturbacije, istraživačima kako bi mogli da proučavaju efekte orgazma na hemiju njenog tela. Istraživači godinama pokušavaju da pronađu odgovore na ženski orgazam i istraže pitanje tzv. jaza u orgazmu.

„Mislim da je seksualna želja žena definitivno potisnuta. Znam iz ličnog iskustva koliko žene mogu biti seksualne, pa biste pomislili da bi u 21. veku muškarci i žene trebalo da imaju podjednako zadovoljavajući seksualni život, zar ne?“ – rekla je manekenka u intervjuu za Daili Online.

„Pripremite se za šok“, nastavila je Delevinj. „Kada je orgazam u pitanju, postoji definitivna razlika između polova. Naučnici kažu da je 95 odsto. heteroseksualnih muškaraca doživi orgazam tokom seksa, ali samo 65 odsto heteroseksualne žene to dožive.

Bićete ŠOKIRANI ovom statistikom: Popularna MANEKENKA odlučila da podrži istraživanje o ženskom orgazmu

EPA

 

Model, koji se identifikuje kao panseksualka, dodaje: „Iskreno, mislim da je to preterivanje, većina mojih strejt prijateljica kaže da verovatno nije više od 15 ili 20 procenata doživela orgazam. Mnogo je bolja situacija sa lezbejkama.“

Šta je "orgazmički jaz"?

Istraživanja su pokazala da postoji značajna razlika između broja orgazama muškaraca i žena u heteroseksualnim vezama, pri čemu više od 39 odsto žena ima orgaza, a većina žena nikada ne doživi orgazam tokom seksa sa partnerom. Odakle dolazi "orgazam jaz"?

Može biti najmanje nekoliko razloga:

  • Sa kulturološke tačke gledišta, penetrativni seks je više rangiran
  • Seksualno obrazovanje se generalno ne fokusira na žensko zadovoljstvo
  • Većina nas nema dovoljno kompetencija u seksualnoj komunikaciji, a dobra komunikacija je ključna kada je u pitanju ženski orgazam
  • Mnoge žene imaju komplekse u vezi sa prestavom svoh tela, a dostizanje orgazma postaje gotovo nemoguće kada se brinu da li „izgledaju debelo” ili uvlače stomak.
Komentari (0)
Loading