Još jedan skandal ODJEKNUO Britanijom: Zbog ovog UVREDLJIVOG pitanja smenjena KUMA princa Vilijama

K.Ć. Vesti 01.12.2022 15:34 0

Sluškinja Elizabete II, ledi Suzan Hasi, u sredu, 30. novembra, podnela je ostavku na sve funkcije na kraljevskom dvoru u atmosferi skandala

kralj čarls

Foto: AP

Tokom sastanka o agresiji i isključenju žena, lejdi Suzan je pitala jednu crnkinju o njenom poreklu.

Osnivač fondacije za nasilje u porodici "Sistah Space", Ngozi Fulani pozvana je od strane kraljice Kamile na sastanak u utorak. Neposredno pre sastanka, prišla joj je lejdi Suzan Hasi i počela otvoreno da je ispituje o poreklu.

Još jedan skandal ODJEKNUO Britanijom: Zbog ovog UVREDLJIVOG pitanja smenjena KUMA princa Vilijama

Profimedia

 

Slučaj ne bi izašao na videlo da nije Ngozi objavila na društvenim mrežama. Prema njenim rečima, Hasi je navodno pitala Ngozi odakle dolazi.

Kada je odgovorila da je Britanka i da je ovde rođena, sluškinja Elizabete Druge nije verovala, ukazujući na njenu boju kože „Dobro, ali odakle su tvoji roditelji?“ Iznervirana ispitivanjem, Fulani je odgovorila da su njeni roditelji došli na Britanska ostrva 1950-ih, a ona sama ima afričke korene, karipsko poreklo i britansku nacionalnost.

Kako je preneo portal abcnevs.go.com, Bakingemska palata je u sredu potvrdila da je Hasi na lični zahtev smenjena sa svih počasnih funkcija na britanskom dvoru, sa momentalnim stupnjem na snagu. "Mi ovaj incident shvatamo izuzetno ozbiljno i odmah smo istražili stvar kako bismo utvrdili sve detalje" , navodi se u saopštenju palate.

Lejdi Suzan Hasi - ko je ona?

Lejdi Suzan Hasi (rođena 1936) bila je dama od najvećeg poverenja kraljice Elizabete II . Došla je na kraljevski dvor šezdesetih godina. Njen zadatak je bio da pomaže u odgovoru na pristigla pisma. Postepeno, tokom godina, napredovala je u hijerarhiji palate. Na lični zahtev princeze Dajane postala je kuma princu Vilijamu . Suzan je pratila kraljicu, npr. u kolima na putu na parastos princa Filipa.

Još jedan skandal ODJEKNUO Britanijom: Zbog ovog UVREDLJIVOG pitanja smenjena KUMA princa Vilijama

Profimedia

 

 

 

Komentari (0)
Loading