Na SLAVNOJ glumici tragovi STAROSTI se ne vide: Proslavila je 54. rođendan, predrasude su je tokom života PRATILE, govorili su joj da neće USPETI, a danas joj se svi DIVE

Ž. T. Vesti 03.12.2022 10:20 0

Američka glumica Lusi Lu juče je proslavila 54. rođendan

Na SLAVNOJ glumici tragovi STAROSTI se ne vide: Proslavila je 54. rođendan, predrasude su je tokom života PRATILE, govorili su joj da neće USPETI, a danas joj se svi DIVE

Profimedia

Lusi Aleksis Liu je rođena 1968. godine u Njujorku, a u mladosti se uglavnom predstavljala kao Aleksis.
Ona je najmlađa od troje dece biohemičara Sesilije i inženjera Toma Liua, koji su se iz Pekinga i Šangaja preselili prvo na Tajvan, a zatim u Ameriku.

Lusi je odrasla u multietničkom okruženju i njena porodica je govorila mandarinski, tako da je zapravo počela da uči engleski tek sa pet godina. Još kao dete, trenirala je borilačku veštinu Arnis, a diplomirala je azijske jezike i kulture,a kada je napunila 19 godina, dogodio se sastanak koji je zauvek odredio sudbinu mlade lepotice koja nije ni slutila da bi jednog dana mogla da igra u Holivudu.


U metrou joj je prišao lovac na talente i ponudio joj audiciju za reklamu, a Lusi je dobila posao! Nakon toga je počela da učestvuje u mjuziklima kao član studentske pozorišne družine, a kasnije je rekla da joj nije bilo lako da dobije ulogu.

Razlog je bio – njeno poreklo. „Nema mnogo uloga za Azijate, veoma je teško dobiti priliku“, priznala je za Njujork tajms 1990. godine. U narednim godinama dobijala je manje i epizodne uloge u popularnim televizijskim serijama, a prvi put se pojavila na velikom platnu u filmu "Ritam sudbine". To je hongkonška produkcija, ali odlična prilika da Lusi bude primećena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Predrasude su je pratile, a za to vreme Lusi je gledala kako njene drugarice dobijaju mnogo bolje prilike od nje iako su bile podjednako talentovane, vredne i odgovorne i, ako hoćete, isto tako lepe. Jedina razlika je bila u tome što je Lusi imala kinesko poreklo.

„Mislim da sam bio previše naivna. Nisam imala pojma protiv čega se borim. Za razliku od moje prijateljice, koja je imala deset audicija dnevno, mene su zvali samo tri put mesečno. Tada sam shvatila da će me ovo zanimanje ograničiti. Ipak, imala sam sreće sa nekoliko angažmana. Neko vreme mi nije bilo jasno šta radim tamo, ali sam dala sve od sebe. "Kada ste već "crna ovca" industrije, ne možete mnogo da izgubite", rekla je glumica nedavno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)


Čula je mnogo loših stvari, ali najteže joj je bilo što agenti nisu verovali da će Lusi uspeti. „Svi su hteli da im s vremena na vreme budem „zlatna koka“, ali ne i da mi se potpuno posvete. Od početka su me susreli komentari poput „Ne znam šta da radim s tobom“ ili „Neće biti mnogo posla za tebe u Holivudu“, sa žaljenjem se priseća ona. Pažnju šire publike prvo je privukla ulogom u seriji "Ali Mekbil", u kojoj se prijavila za ulogu koja je na kraju pripala Portiji de Rossi.. Ali Lusi je toliko očarala tim koji stoji iza kultne advokatske serije da je uloga Ling Vu napisana samo za nju. Za to je osvojila Emi i nekoliko drugih nagrada za komediju.

 

Početkom 2000-ih Lusi nije bilo teško da pronađe posao, a 2000. je postala jedan od Čarlijevih anđela u istoimenom filmu, rimejku iz sedamdesetih, u kojem je igrala sa Dru Berimor i Kameron Dijaz. Ništa joj, međutim, nije donelo obožavanje publike iz celog sveta kao uloga O-Ren Išii u Tarantinovoj akciji „Kill Bill".


Poslovni uspeh je došao s vremenom, ali Lusi nije bilo lako sve to vreme na ličnom planu. Kada je imala 23 godine, 1991. godine, pronađen joj je tumor na dojci, nakon čega je odmah otišla na operaciju.

„Doktor je rekao da je rak i da se mora ukloniti. Bilo je veoma traumatično", rekla je Lusi. Operisana je dva dana nakon što je otkriven tumor, za koji se kasnije ispostavilo da je benigni. Njen ljubavni život je oduvek bio intrigantan, ali se glumica trudila da to sakrije od javnosti. Zbog toga su sve njene navodne veze do danas ostale na nivou tračeva, a dovođena je u vezu sa Noamom Gotsmanom, Vladimirom Kličkom, Vilom Mekormakom, Zakom Helmom i Džordžom Klunijem.
U nekoliko navrata paparaci i holivudski tračevi uspeli su da je uhvate sa jednim od pomenutih poznatih muškaraca, pa je viđena kako se ljubi sa Klunijem u novogodišnjoj noći. Ipak, niko nije uspeo toliko da osvoji srce Lusi Liu da bi rekla sudbonosno "da", ali je to nije pokolebalo u nameri da zasnuje porodicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Glumica je samohrana majka dečaka Rokvela, kojeg je dobila 2015. godine uz pomoć surogat majke. Danas ističe da je to bila prava opcija za nju.

Rokvel je u njen život ušla kada je imala 46 godina, a tada je napravila izuzetak u skrivanju privatnosti i prve trenutke sa sinom podelila na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)


"Predstavljam vam novog malog čovjeka u mom životu, mog sina Rockwella Lloyda Loua", napisala je i oduševila pratioce.

 

Komentari (0)
Loading