Nikada ne biste pogodili koja su PRAVA imena princa Harija i Megan Markl: Sve je otriveno u hit dokumetarcu "Megan i Hari"

K.Ć. Vesti 04.12.2022 21:30 0

Već smo videli zvanični tizer dokumentarnog filma Netfliks najavljen kao „prava medijska bomba”

Nikada ne biste pogodili koja su PRAVA imena princa Harija i Megan Markl: Sve je otriveno u hit dokumetarcu "Megan i Hari"

Foto: AP

Film "Megan i Hari" treba da odgovori na komplikovan život para koji se oprostio od kraljevske porodice. Ali možete li ikada zaista napustiti Kraljevsku porodicu?

Produkcija je rezultat ugovora koji su Saseksi potpisali sa gigantom za strimovanje pre dve godine, a zapravo se o tome još uvek malo zna – obavijeno je velom misterije. Za to je zaslužna Liz Garbus, američka dokumentarista, a datum izlaska takođe još nije poznat. Međutim, možemo biti sigurni da će, s obzirom na živopisnu istoriju Megan i Harija, to biti materijal iz snova za svakog reditelja. U međuvremenu, evo pet činjenica o njihovim biografijama za koje verovatno niste znali.

1. Ime Meghan Markle uopšte nije „Megan“.

Vojvotkinja od Saseksa je zapravo rođena Rejčel Megan Markl u Los Anđelesu 4. avgusta 1981. godine.

2. A Harijevo ime nije... "Hari"

Njegovo pravo ime je Henri Čarls Albert David. Pod ovim imenima rođen je 15. septembra 1984. godine u bolnici St. Mari's Hospital u Londonu.

3. Megan je kaligraf

Megan je ekspert u oblasti kaligrafije, odnosno umetnosti pažljivog i estetskog pisanja. Čak se i profesionalno bavila time u prvoj deceniji 21. veka, zaposlena u kompaniji „Paper Source” na Beverli Hilsu. Zahvaljujući tome, mogla je da se izdržava odlaskom na kastinge kako bi se našla u filmskoj industriji.

4. 12-godišnja Megan pokušala je da se bori protiv seksizma

Kao devojčica, napisala je žalbu kompaniji Procter & Gamble da ukaže na nepravednost njihove reklame za tečnost za pranje posuđa Ivori Clear. U reklami je bila rečenica po kojoj se „žene širom Amerike bore sa masnim loncima i tiganjima” – implicirajući da su samo žene zadužene za čistoću kuće i da tako treba i da ostane.

Ogromna korporacija je odgovorila i odlučila da promeni narativ svoje kampanje, zamenivši reč "žene" sa "ljudi". Megan je čak imala priliku da priča o tome na TV-u. „Kada su dečaci u mom razredu čuli reklamu, počeli su da govore: 'Da, tu je mesto ženama - u kuhinji', objasnila je svoju motivaciju za akciju.

5. Hari je gledao „Krunu“

Kao jedan od retkih članova kraljevske porodice, princ Hari ne samo da je gledao „Krunu“, već nema negativan stav prema seriji. U intervjuu sa Džejmsom Kordenom, on je izjavio da, iako Netfliks hit nije "strogo tačan", on je barem "labavo zasnovan na istini". Takođe je naglasio da se mnogo bolje oseća zbog postojanja „Krune” nego zbog hiljada glasina koje se svakodnevno proizvode o njegovoj porodici ili njegovoj supruzi.

Komentari (0)
Loading