Odrastanje u očima javnosti BOLNO iskustvo: Bili Ajliš na METI kritika zbog jedne svoje izjave

K.Ć. Vesti 08.12.2022 11:20 0

Bili Ajliš izazvala je dosta diskusija svojom izjavom u intervjuu za Bi-Bi-Si

Odrastanje u očima javnosti BOLNO iskustvo: Bili Ajliš na METI kritika zbog jedne svoje izjave

Shutterstock

"Najjače se osećam muževno“, priznala je pevačica. Mnogim fanovima se to nije dopalo. "Koja besmislica!" komentarišu slušaoci.

100 žena je BBC-jeva lista koja svake godine prepoznaje izuzetne, inspirativne žene. Među njima je bila Prva dama Ukrajine Olena Zelenska.

Ipak, na listi nije nedostajalo poznatih ličnosti. Bi-Bi-Si je izdvojio višestruku dobitnicu Gremi nagrade, najmlađu hedlajnerku Glastonberi festivala i oskarovku Bili Ajliš .

Prema rečima organizatora, umetnica menja stvarnost zahvaljujući svojoj muzici, u kojoj se dotiče tako važnih tema kao što su suprotstavljanje nasilju ili klimatskim promenama. Umetnica je takođe javno govorila o zabrani abortusa u Sjedinjenim Državama, mentalnom zdravlju, takođe na osnovu sopstvenih iskustava.

Međutim, upravo je izjava o rodu izazvala najveću diskusiju oko umetnice. „Osećam se muževno“ , rekla je za Bi-Bi-Si. Ovo nije naišlo na dobar prijem kod mnogih njenih fanova.

Shutterstock

 

Bili Ajliš o ženstvenosti. „Radije bih se osećao više muško nego ženstveno“

„Mogu da nađem snagu i u ženstvenosti“, objašnjava Bili i dodaje da mora da uravnoteži „muškost“ i „ženstvenost“. Ona objašnjava da se njen osećaj "muškosti" sastoji u načinu na koji hoda, ponaša se, oblači, izrazima lica i dodacima. „Samo više volim da se osećam muževnije nego ženstveno, tako se osećam bolje.

Idol tinejdžera godinama je osećala pritisak da mora da izgleda „ženstveno“. Za Bi-Bi-Si je rekla da ne može i ne voli da bude ovakva na dnevnom nivou. Rekla je da je odrastanje u očima javnosti bolno iskustvo i da je teško odbraniti ono što joj je kao tinejdžerki rečeno.

Između ostalog, Bi-Bi-Si je pomenuo naslovnicu britanskog Vogue-a kada se Ajliš, kao 19-godišnjakinja, predstavila u pripijenoj satenskoj haljini sa korzetom. Fotografije su izazvale ekstremne reakcije javnosti. Neki ljudi su smatrali da je Bili konačno pronašla svoju ženstvenost. Danas ona uspeva da postigne balans u ovoj oblasti.

 

Komentari (0)
Loading