Sreda je SRUŠILA internet svojim PLESOM: Rekreirala ga je i LEJDI GAGA, a ima i još jedna ČUDNA stvar koju Džena nije radila u seriji

Vesti 10.12.2022 19:10 0

Ples Džene Ortege, koja glumi Sredu u istoimenoj seriji, je osvojio ceo svet

Sreda je SRUŠILA internet svojim PLESOM: Rekreirala ga je i LEJDI GAGA, a ima i još jedna ČUDNA stvar koju Džena nije radila u seriji

Printscreen/ YouTube

Nedavno smo pisali o seriji "Sreda" koja je se nalazi među najgledanijim naslovima na Netfliksu. Pisali smo o njenom gotik stilu i koje sve kombinacije nosi.

Sada se osvrćemo na njen čuveni ples, čudne pokrete koje jedino ona zna da iznese. Džena Ortega je postala internet senzacija zahvaljujući seriji koja je nakon dve nedelje postala treća najgledanija serija na engleskom jeziku svih vremena ovog giganta. Popularnost serije je podstaknuta scenom u kojoj Sreda izvodi divlji ples uz pesmu The Cramps iz 1981. „Goo Goo Muck“.

 

 

Ortegina plesna scena našla je svoj život na platformama društvenih medija kao što je TikTok. Međutim, na snimanju ove scene, borila sa Kovidom-19.

- Pesmu sam dobila otprilike nedelju dana pre snimanja i jednostavno sam izvukla iz nje sve što sam mogla. Ludo je jer mi je to bio prvi dan sa Kovidom, tako da je bilo užasno za snimanje. Da, probudila sam se i čudno je. Retko kad se razbolim i kada to uradim, bude baš loše. Imala sam bolove u telu - otkrila je Ortega tokom nedavnog intervjua za NME.

- Osećala sam se kao da me je udario auto i da mi je mali goblin pušten u grlo i grebe zidove mog jednjaka. Davali su mi lek između snimanja jer smo čekali pozitivan rezultat.

MGM, produkcijska kompanija koja stoji iza serije „Sreda“, naglasila je za NME da su „poštovani strogi Kovid protokoli i kada je potvrđen pozitivan test, produkcija je uklonila Dženu sa snimanja“.

- Tražila sam da ponovimo scenu, ali nismo imali vremena. Mislim da sam to mogla da uradim malo bolje – ispričala je mlada glumica.

Čak je Lejdi Gaga rekreirala ples u svom stilu i naravno da joj pristaje. Kao što piše u opisu fotke, mama monstrum se vratila. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

 

Ortega je sama radila koreografiju za plesnu scenu. Mnogi su kritikovali produkciju što je Ortega snimala dok je bila zaražena, ali sve dok nisu dobili pozitivan rezultat, nisu mogli da znaju čime je zaražena.

Ortega je izvela nezaboravan ples koji je postao tema društvenih medija. Plesna scena je postala toliko viralna da je „Goo Goo Muck“ grupe The Cramps povećao svoje strimove Spotifaju za 9,5% od kada je „Sreda“ debitovala. Spajanje Orteginih plesnih pokreta sa pesmom Lejdi Gage „Bloody Mary“ takođe je postalo viralni TikTok mim, povećavajući striming te pesme na Spotifaju za više od 1.800% u poređenju sa prethodnim mesecom.

 

 

Na internetu se mogu naći razna izvođenja, ove scene koja će sigurno postati kultna ili biti samo jedan od mnogih viralnih stvari koje će se nakon nekog vremena zaboraviti.

Nijednom nije trepnula

Još jedna zanimljivost vezana za seriju je da Džena nijednom nije trepnula za vreme snimanja. Ideja je nastala nakon što su isprobali jedan snimak gde Džena nije trepnula i to je na Tima Bartona ostavilo veliki utisak.

- Nakon što je pokušao jedan snimak gde ona nije trepnula, Tim Barton je bio toliko oduševljen rezultatom da je rekao Dženi Ortegi da više ne trepće kada igra u Sredu. Dakle, nije – potvrdio je Netfliks.

- Sreda ne trepće. Tim Barton voli kada nagnem bradu nadole i pogledam kroz obrve, kao Kjubrikov pogled, a onda opustim sve mišiće na licu – ispričala je glumica.

 

 

Priznala je da to nije bilo tako lako kao što je izgledalo, otkrivši da se „pomalo iznervirala zbog toga na snimanju“. Džena je čak rekla da bi „morala da ponovo pokrene snimak ako počne da trepće, jer ponekad se dešavalo da zaplače“.

- Bila je jaka zima, sav ovaj vetar mi je duvao u lice. Naučila sam da trepćem na tuđim linijama - dodala je 20-godišnja glumica.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading