Obeležava se 40 godina od SMRTI princeze Grejs Keli: Svi su tvrdili da se udala za PROKLETOG čoveka i tu potpisala sebi PAKAO

Vesti 20.12.2022 21:00 0

Kako je umrla čuvena princeza Grejs Keli je pitanje koje ni dan danas nema tačan odgovor

Obeležava se 40 godina od SMRTI princeze Grejs Keli: Svi su tvrdili da se udala za PROKLETOG čoveka i tu potpisala sebi PAKAO

Profimedia

Čuvena princeza Grejs Keli, koja je popularnost stekla prvo na filmskom platnu, u životu je imala sve, osim, čini se, sreće. Mnogi veruju da je baš nju sustiglo prokletstvo Grimaldijevih. A pre nekoliko dana se navršilo, čak, četiri decenije od njene smrti.

Njena majka Margaret bila je šampionka u plivanju i foto-model sa naslovnih strana.

 

 

Jedan njen ujak bio je zvezda vodvilja, drugi dramaturg ovenčan Pulicerovom nagradom.

Svoju karijeru gradila je iz svog voljenog NJujorka, u koji je došla sa 18 godina i upisala Američku akademiju 

dramskih umetnosti. Ironično, Grejs Keli nikada nije volela Los Anđeles i "holivudsku površnost i grabežljivost".

Naime, ova vlasinica nesvakidašnje lepote svoj put ka vrhu započela je u svetu filma, veliku popularnost je stekla do 26. godine. A onda joj je ljubav promenila životni put.

 

 

Za razliku od drugih popularnih žena u gradu, nikad se nije bavila takmičenjima za mis ili jeftinim pin-apovima.

Kao što je napisao časopis Tajm: "Ona je zvezda koja nikad nije bila starleta."

 

 

Povukla se iz Holivuda i udala za monegaškog princa Rainiera III. Veoma brzo su stupili u brak i dobili decu. Međutim, odmah je bilo jasno da se ova lepotica nikada neće u potpunosti prilagoditi životu punom protokola i taktika, što je za pripadnike kraljevske porodice bilo uobičajeno. Njena sudbina umnogome podseća na onu što je doživela i princeza Dajana.

 

 

Iako je volela svoj posao, zbog kraljevskih dužnosti i troje dece koje je morala odgajati nikad nije ostvarila, što je znatno uticalo na njeno životno zadovoljstvo.

 

 

Njen život se okončao na najtragičniji mogući način u 53. godini. Strada je u saobraćajnoj nesreći, a za volanom je navodno bila njena najmlađa ćerka, koju traume od tog trenutka prate celog života.

Sam uzrok nesreće i dalje je ostao po velom tajni. Ono što se zna je činjenica da je automobil 13. semptembra 1982. godine, u kojem je bila Keli sa Stefani, sleteo sa litice, dok su se vraćale iz Francuske u Monaco.

Za njenu smrt bila su pogubna dva jaka i teška moždana udara, zbog čega su najbliži članovi porodice doneli odluku da se ugase svi aparati koji su je održavali na životu.

Mnogi i danas smatraju da je to sve laž, zato su se proširile razne teorije i priče o tome što se zaista dogodilo tog kobnog dana.

 

 

Ime princeze Grejs Keli, kao i njenih ćerki, ali i supruge njenog sina princa Alberta, koja nosi nadimak "najtužnije princeze" veže se često za navodno prokletstvo porodice Grimaldi.

Prema legendi, princ Rainer I oteo je i okaljao mladu ženu, a onda je tada izgovorila kletvu:

- Da Grimaldi nikada ne pronađu pravu sreću u braku.

Grejsine ćerke takođe nisu imale mnogo sreće u ljubavi.

 

 

Komentari (0)
Loading