Preminuo je na istom mestu gde i deda: Unuk Elvisa Prislija je na BRUTALAN način oduzeo sebi život pred njom

Vesti 03.01.2023 09:16 0

Bendžamin Kio (27), unuk legendarnog Elvisa Prislija, 12. jula. 2020. godine je izvršio samoubistvo u svojoj velelepnoj vili u Kalabasasu

Preminuo je na istom mestu gde i deda: Unuk Elvisa Prislija je na BRUTALAN način oduzeo sebi život pred njom

Profimedia

Bendžamin Kio je samo 27 godina kada je podigao ruku na sebe i to je uradio na veoma brutalan način, pred svojom devojkom Dijanom Pinto. Prema rečima bliskog prijatelja, nije mogao više da nosi breme prezimena Prisli.

Kio je bio sin Lise Mari Prisli, kćerke Elvisa Prislija i Prisile Prisli.

Bendžamin je samoubistvo izvršio na rođendanskoj proslavi svoje devojke i zeta Bena Smita-Pitersona, a susedi su oko pola četiri ujutru čuli ženski glas kako viče: "Ne radi to". Policija je stigla u šest i našla Bendžaminovo telo u kupatilu gde se zaključao i pucao sebi u glavu. Najpre je javljeno da se Kio upucao u grudi, ali u obdukcionom nalazu sada stoji je ciljao u usta.

Prema rečima njemu bliskog prijatelja, muzičara Brendona Hauarda, nekoliko stvari je možda doprinelo njegovoj odluci da okonča svoj život. Hauard je rekao :

"Ponekad se borio sa depresijom, što je ozbiljna stvar, plus i pandemija je uticala na to [...] Voleo bih da sam mogao da budem tamo."

Dodao je da je breme prezimena Presli takođe doprinelo Bendžaminovim ličnim borbama. Iako je pokušao da nastavi muzičku karijeru, nije uspeo u ovoj industriji. Godine 2009, Bendžamin je pokušao da imitira svog dedu kada je navodno potpisao ugovor od pet miliona dolara sa Universal Music.

Preminuo je na istom mestu gde i deda: Unuk Elvisa Prislija je na BRUTALAN način oduzeo sebi život pred njom

Profimedia

 

Bio je spreman da snimi do pet albuma sa njima. Međutim, nijedan album nije objavljen. Godine 2012, Lisa ga je progurala u muzičkom spotu za Elvisove pesme iz 1954. „I Love you“, gde je izgledao pljunuti Elvis. Međutim, to nije bio isti uspeh koji je postigla njegova porodica. Hauard je rekao :

"Malo je teška stvar kada imate veliki pritisak od porodice i živite u skladu sa imenom i imidžom. [...] To je skoro kao da ste pod pritiskom da morate da budete muzičar, da morate da budete glumac."

Uprkos tome što je odlučio da okonča svoj život, Bendžamin je bio fantastična osoba. Prema Hauardu, on je bio tip prijatelja koji je bio tu za druge, posebno u teškim trenucima. Osim što je bio talentovan muzičar, bio je i inspirativna osoba.

"Bio je kul i veoma inteligentan - inteligentan više od svojih godina. Bio je višestruko", dodao je Hauard. Njegova smrt svakako je bila šok za njegove prijatelje i porodicu, posebno za Lisu Mari, majku.

U istom kupatilu je 1977. godine bez znakova života pronađen i Bendžaminov slavni deda Elvis Presli.

U decembru 2020. Lisa Mari je prodala kuću u kojoj je njen sin umro i otkrila da nije kročila u nju od Bendžaminove smrti.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading