"Uloga Vitni Hjuston je razorno uticala na moju psihu": Glumica je imala probleme sa kojima nije mogla da se nosi

Vesti 15.01.2023 09:40 0

"Vitni Hjuston je bila talentovana osoba sa izuzetno izmučenom dušom

"Uloga Vitni Hjuston je razorno uticala na moju psihu": Glumica je imala probleme sa kojima nije mogla da se nosi

Profimedia

"Uloga pevačice zavisne od droge me je duboko dirnula i snažno uticala na moju psihu", priznala je glumica Naomi Eki, koja je glumila pevačicu u filmu "Whitney Houston. I Wanna Dance With Somebody" ("Vitni Hjuston. Želim da plešem sa nekim").

Uloga u biografskom filmu posvećenom pevačici koja je umrla pre deset godina ostavila je ogroman trag na psihu 30-godišnje glumice. Iako su se mnogi nadali da će Rijana igrati ulogu Vitni Hjuston, uloga je ponuđena manje poznatoj britanskoj glumici Noami Eki, koja je gledaocima postala poznata zahvaljujući produkcijama kao što su „Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera“ ili „Kraj jebenog sveta“.

"Vitni Hjuston. Želim da plešem sa nekim"

„U jednom trenutku morala sam da uzmem mesec dana pauze“, priznala je glumica. „Bilo je to izuzetno intenzivno iskustvo koje je ostavilo traga na mojoj psihi. Eki priznaje da je vest da je Britanka dobila ulogu popularne američke pevačice iznervirala neke Amerikance, a i sama je u početku bila zabrinuta zbog toga. „Ubrzo sam shvatila da mi uloga nije ponuđena zbog moje nacionalnosti, već zato što sam dobara u onome što radim. Trudila sam se da radim svoj posao.“

 

 

Vitni Hjuston je imala probleme sa kojima nije mogla da se nosi

Priča počinje kada umetnicu otkrije Klajv Dejvis, muzički producent, i prikazuje najvažnije trenutke u njenoj muzičkoj karijeri. Na vrhuncu slave, pevačica je od sveta sakrila svoju zavisnost od droge, koja je počela mnogo pre njene slave i bogatstva, kao i nasilni brak sa pevačem Bobijem Braunom, sa kojim je dobila ćerku.

Uprkos mnogim rehabilitacijama, šestostruka dobitnica Gremija udavila se u kadi u hotelu Beverli Hils 11. februara 2012. Nema sumnje da je uloga Vitni Hjuston najveća, najkompleksnija glumačka izvedba Naomi.

„Imala je jedan od najneverovatnijih glasova na svetu, ali je bila čovek kao i svako od nas i imala je mnogo problema sa kojima nije mogla da se nosi“, dodala je glumica, koja je provela mesece analizirajući Hjustonove nastupe kako bi dobila nagradu za najbolju ulogu.

"Gledala sam sve dostupne snimke mnogo puta. Obično drugačije pristupam svom poslu, opušteniji sam, ali dugi sati pripremanja za ulogu Vitni Hjuston ostavili su traga na mojoj psihi", priznala je Eki. "To je bila svakodnevica."

Naomi se plašila da njena interpretacija Vitni na ekranu neće ispuniti očekivanja gledalaca i da će biti loše prihvaćena od strane kritičara. „Stalno sam sebe podsećala da je u ovoj priči najvažnije reći istinu“, priznala je ona.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading