Preminula Đina Lolobriđida: Nekada je bila na VRHU, a onda zbog sina dotakla dno

Vesti 16.01.2023 14:30 0

Đina Lolobriđida, poznata italijanska glumica, preminula je u četvrtak u 95. godini

Preminula Đina Lolobriđida: Nekada je bila na VRHU, a onda zbog sina dotakla dno

EPA

Đina Lolobriđida je rođena 4. jula 1927. u Subijaku, gradu udaljenom oko pedeset kilometara od Rima, u bogatoj porodici koja je skoro ostala na ulici u savezničkom bombardovanju.

Đina Lolobriđida je bila jedina italijanska diva koju su američki filmski stvaraoci obožavali dugi niz godina nakon što je u početku postala poznata van Italije.

- Rođena sam u vreme kada je film bio stvarno, stvarno moćan. Mnogo više nego danas. U Americi su me i inače razmazili. Čak i kada sam snimala prvi film tretirali su me kao kraljicu. Nikada to neću zaboraviti - izjavila je tada Đina, glumica koju su zvali najlepšom ženom sveta.

Sa 10 godina je počela da peva u crkvenom horu. Zbog loše materijalne situacije njene porodice nije mogla da lako ostvari svoje snove. Radila je kao model, prijavila se na izbor za Mis Italije, osvojila treće mesto i počela da dobija filmske ponude.

Neki od njenih najznačajnijih filmova su: "Hleb", "Ljubav i snovi", "Kralj, kraljica i sluga", "Servantes", "Trapez", "Carska Venera" i "Zvonar iz Notr Dama".

Glumila je sa Hemfrijem Bogartom, Frenkom Sinatrom, Šonom Konerijem... Oduvek je bila simbol ženske lepote za kojom su muškarci žudeli.

Međutim, svaka bajka ima svoj kraj, a nekadašnja lepotica danas nije uživala u svom uspehu! Naime, kako strani mediji prenose, Đinin sin, Malkom Škofičem, nedavno je optužio glumicinog asistenta da joj otima novac. Iako glumica nije htela da diže paniku i sve reši u četiri zida, njen sin je odlučio da ovaj problem prenese u sud, a zbog sudske presude glumica je smela samo da koristi malu količinu svog novca na dvenom nivou - tek toliko koliko joj treba da kupi osnovne namirnice.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading