Svi smo je znali kao ŽENU Žike Pavlovića: Moždani udar joj PROMENIO sve, a više od četiri decenije je skrivala pravi razlog odlaska iz "ŽIKINE DINASTIJE"

Kristijana Ćaćić Vesti 07.11.2021 18:24 0

Popularnu nekadašnju glumicu Daru Čalenić svi znaju kao ženu Žike Pavlovića u kultnom filmu "Žikina dinastija". Njena rečenica "Ljubi ga majka" se i dan danas koristi i zauvek će biti upamćena

Svi smo je znali kao ŽENU Žike Pavlovića: Moždani udar joj PROMENIO sve, a više od četiri decenije je skrivala pravi razlog odlaska iz "ŽIKINE DINASTIJE"

Printscreen/Youtube

Darinka Dara Čalenić je preminula 12. marta 2021 godine u Beogradu u 87-oj godini života. Domaćoj javnosti najpoznatija je po ulozi Dare Pavlović u serijalu Lude godine.

Poslenje godine provela je u Beogradu, jer je 2015. godine doživela moždani udar zbog kojeg joj se život promenio iz korena. Njen suprug je bio Vlada Petrič, harvardski profesor.

- Prijatno je kada čujem da me svi pamte po “Žikinoj dinastiji”. Priča se da su mnogi tu TV seriju Zorana Čalića gledali čak po nekoliko puta. Osećala sam se vrlo dobro na snimanju, kao kod kuće, ali sam morala da prekinem snimanje i da odem kod svog supruga u Ameriku. Ne sviđa mi se što je lik Dare postao suviše popularan: kad god me vide na ulici, ne obraćaju mi se kao Dari Čalenić nego sa “ljubi ga majka” - govorila je svojevremeno Dara.

- Igrala sam u brojnim filmovima pre nego što sam završila u kolicima. Mnogo čitam i volim da kuvam. Moj Vlada obožava moju hranu, što mi je posebno drago jer njega je vrlo teško zadovoljiti, u svakom pogledu! - pričala je glumica dve godine pre smrti.

Glumica je govorila da se ponosi sa ulogom Dare.

Danica Maksimović otvara vrata svog RASKOŠNOG doma: Bašta koju glumica SAMA održava, pravi je RAJ za oči

- Ne dao bog kada bi mi svaki film u kojem sam glumila imao toliku popularnost kao “Žikina dinastija”, ne bih mogla na ulicu da izađem. Boba je tada izigravao zvezdu, zavitlavala sam ga zbog toga. Bio je simpatičan, ali nisam verovala da će postići takvu slavu. Ne volim da igram u nastavcima jer se time lik razvodnjava. Uz to, moja odluka da sa svojim mužem živim u Americi razlog je što sam prekinula ugovor - priznala je na kraju.

Tako je Dara Čalenić sahranila svoj alter ego da bi nastavila život sa svojim suprugom. Spakovala je kofere i napustila Jugoslaviju, preselila se u Ameriku i gotovo je nestala sa scene. Ona je svoj život preko okeana opisivala ovako:

- Život u Kembridžu (Boston) bio je vrlo raznovrstan. Volim gimnastiku, pa sam slobodno vreme koristila da vežbam, a uveče u bioskop, pozorište ili na koncert u čuvenom bostonskom Simfonijskom holu. Mnogo sam čitala i putovala. Svaku zimu smo provodili na Floridi - govorila je.

Da li biste je prepoznali? Popularna "DUDA" iz "Porodičnog blaga" je potpuno promenila izgled, a evo čime se danas bavi!

Darin suprug Vlada Petrić zaljubio se u nju kada ju je prvi put ugledao na predstavi u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu.

Nekoliko godina glavni partner bio joj je Dragomir Bojanić Gidra, a ona se često prisećala trenutaka sa snimanja:

- Gidra je bio trezven. Kada radi, bio je kooperativan. Neverovatno kako su mu na pamet dolazile originalne ideje. Jednom prilikom sam mu rekla: “Šteta što nisi žensko pa da glumiš umesto mene”, a on odgovara: “Ako treba, mogu da se i u tebe preobrazim, pa onda slobodno možeš da ideš u svoju Ameriku”.

 

Komentari (0)
Loading