Lisa Mari Prisli je ludo volela Džeksona: Njihov brak nije dugo trajao, a ovo je bio razlog razvoda

Vesti 19.01.2023 21:00 0

Kada su 1994. mediji preneli vest da se ćerka Elvisa Prislija udala za Majkla Džeksona, svet je bio šokiran

Lisa Mari Prisli je ludo volela Džeksona: Njihov brak nije dugo trajao, a ovo je bio razlog razvoda

Profimedia

Njihov kratak brak bio je predmet glasina i spekulacija. Neki su mislili da to rade iz čisto PR razloga. Kakav je zapravo bio njihov odnos?

Lisa Mari Prisli i Majkl Džekson sreli su se u bekstejdžu na jednom od koncerata Elvisa Prislija. Jedina ćerka kralja rokenrola imala je tada sedam godina. Pevač, budući hitmejker "Billie Jean" i "Smooth Criminal", bio je deset godina stariji od nje i već je bio izuzetno uspešna zvezda sa svojim bendom The Jackson 5. Polako je išao ka solo karijeri, velikoj slavi i tituli kralj pop muzike.

Trebalo je još 20 godina da se ponovo sretnu, ali je onda njihov odnos prešao na potpuno drugačiji nivo. Nije bilo ni bez skandala. Lisa Mari je bila udata, imala je dvoje dece i tajno je započela aferu sa Džeksonom. Bilo je to 1994. godine kada se razvela od svog prvog muža Denija Kioa, a samo nekoliko dana kasnije udala se za pevača.

Lisa Mari Prisli je ludo volela Džeksona: Njihov brak nije dugo trajao, a ovo je bio razlog razvoda

Profimedia

 

"Posle venčanja, zovem se Lisa Mari Prisli-Džekson. Udala sam se za Majkla Džeksona pre nekoliko nedelja na privatnoj ceremoniji van SAD. Oboje se radujemo osnivanju porodice", rekla je tada Lisa Mari.

Njihovo venčanje izazvalo je šok u javnosti. Niko nije znao da je par bio u odnosima od 1992. godine, niti da su njih dvoje voleli jedno drugo. 

Godine 1993. na račun Džeksona su počele da padaju prve optužbe za seksualno zlostavljanje maloletnika, pa je veza sa ćerkom kralja rokenrola mogla da bude rezultat hladne kalkulacije usmerene na zagrevanje imidža zvezde i popravku njegove karijere u opadanju. Lisa Mari je demantovala ovo.

Bračna sreća nije dugo trajala

Da bi ugušili glasine, zajedno su se pojavili na dodeli MTV video muzičkih nagrada u septembru 1994. Ušetali su na binu, držeći se za ruke, a zatim se strastveno poljubili pred publikom i TV gledaocima. Fotografije sa ovog događaja brzo su kružile svetom.

Lisa Mari Prisli je ludo volela Džeksona: Njihov brak nije dugo trajao, a ovo je bio razlog razvoda

Profimedia

 

Još jednu buru izazvali su zajedničkim pojavljivanjem u spotu za romantičnu baladu "You Are Not Alone". Video je bio izuzetno skroman za ono na šta je Džekson navikao fanove tokom godina. Nije bilo plesača, nije bilo komplikovanih setova, a spot je trajao svega nekoliko minuta. Glavna senzacija je bila da su oboje bili gotovo goli, jer je Lisa uvek odavala utisak stidljive i nezainteresovane žene usamljenice. A ljudi iz njegovog tima su uvek govorili da su njih dvoje veoma dobri prijatelji, ali ne i dobri ljubavnici.

Prema rečima Lise Mari, ovo se promenilo iza zatvorenih vrata, a njihove zajedničke noći su bile pune strasti. "Bio je neverovatan u krevetu, veoma divlji, nije voleo da to radi samo jednom, želeo je to da radi iznova i iznova", priseća se Lisa, dodajući da je Džekson uživao u igricama u krevetu, ali nikada nije želeo da vodi ljubav sa njom dok su upaljena svetla - nije želeo da ga vidi golog i bez šminke.

Pred kamerom i kroz sočiva fotoaparata činilo se da su zaljubljeni. Međutim, njihova bračna sreća bila je kratkog veka. On je očajnički želeo decu, prigovorila je - a ona je već bila Danijela i Benova majka. "Svađali smo se. Imao je samo jednu ideju da reši naš problem. Rekao mi je: ako ti to ne uradiš, Debi hoće", prisećala se ona godinama kasnije. Debi Rov je bila njegova medicinska sestra i, nekoliko godina nakon razvoda od Lise Mari, zapravo mu je rodila decu.

Lisa Mari Prisli je ludo volela Džeksona: Njihov brak nije dugo trajao, a ovo je bio razlog razvoda

Profimedia

 

Uprkos zategnutim odnosima, Lisa Mari je odlučila da podrži svog muža kada je 1995. godine hospitalizovan zbog pogoršanja zdravlja izazvanog ekstremnim umorom. Ali on to nije baš želeo - ograničio je njena prava na posete. Nesrećna Lisa Mari je tada prestala da se bori za vezu, a kada su objavili da se rastaju – iako je od venčanja prošlo samo godinu dana – mediji su je optužili da je neosetljiva i da je bolesnog muža ostavila bez podrške.

"Bila je to najteža odluka u mom životu. Ludo sam ga volela, ali morala sam da se prepustim i dozvolim sudbini da mu pomogne da se sabere", rekla je Opri Vinfri 2010. godine.

Pokušala je da mu pruži još jednu šansu, ali bezuspešno. Mučilo ju je i kajanje što je rasturila porodicu zbog nekoga ko ju je tako brzo napustio. "U jednom trenutku je morao da donese odluku da li se kladi na psihoaktivne supstance i parazitske ljude u svom životu ili na mene. I onda me je odgurnuo", rekla je ona.

Godinama nije odgovarala ni na jedno pitanje o svom braku sa Majklom Džeksonom . To je učinila tek nakon njegove smrti u junu 2009. Smrt koja ju je, kako je tada napisala na svom blogu, šokirala do srži, iako su poslednji put razgovarali 2005.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading