Bio je ZAVISNIK i spavao je sa TRI ŽENE nedeljno: Veliki HOLIVUDSKI glumac voleo je SAMO jednu DAMU, a njeno ime znaju svi!

Najžena Vesti 10.11.2021 19:05 0

Ljubavna priča Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor jedna je od najstrastvenijih, najvećih, najburnijih, ali i najtužnijih u svetu slavnih

Bio je ZAVISNIK i spavao je sa TRI ŽENE nedeljno: Veliki HOLIVUDSKI glumac voleo je SAMO jednu DAMU, a njeno ime znaju svi!

Profimedia

Ljubavna priča Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor jedna je od najstrastvenijih, najvećih, najburnijih, ali i najtužnijih u svetu slavnih. Par se venčavao dva puta, doživljavao mnoge slomove, davali su jedno drugom mnogo razloga da se zauvek zamrze, ali u poslednjim trenucima života ipak mislili samo jedno na drugo...

U pričama o holivudskim zavisnicima od seksa često se pominje ime glumca Ričarda Bartona, koji se navodno prepustio strastima s više od 2.500 žena u periodu između 1947. i 1975. godine.

Nekada SIMBOL LEPOTE I ŽENSTVENOSTI, a danas NEPREPOZNATLJIVA: Pamela izgleda potpuno drugačije, problem je samo u jednoj stvari!

 

Kada bi njegova supruga Sibil spavala, iskradao se noću i odlazio u šupu, odakle je postojao tajni prolaz do vile glumca Stjuarta Grejndžera na Beverli hilsu i gde je vodio ljubav s kolegincom suprugom Džin Simons. I to je bila samo jedan od njegovih složenih planova za varanje i uživanje u intimnim odnosima. Štaviše, pričalo se da je glumac bio toliko opsednut seksom, da je imao po tri partnerke nedeljno čak tri decenije!

 


Međutim, kako je Barton često na listama holivudskih zavisnika od seksa i zavodnika, bez njegovog imena nema ni spiska najvećih ljubavnih priča u svetu slavnih. Naravno, u pitanju je priča o njegovoj ljubavi sa slavnom Elizabet Tejlor.

 

Par se upoznao na snimanju filma „Kleopatra” 1962. godine, a iako su oboje bili u brakovima ― nisu marili ni za svoje supružnike, ni za komentare javnosti, ni za ugled filma. Njihovu vrlo javnu preljubu osudio je čak i Vatikan, a njih jednostavno nije bilo briga: Elizabet se razvela od Edija Fišera (kog je prethodno "preotela" prijateljici Debi Fišer), a Barton je nakon niza prevara ostavio Sibil Vilijams.


Elizabet i Ričard nisu se opterećivali komentarima, kritikama, uvredama: uživali su u svojoj ljubavi i rešili da ostare zajedno. Nakon što su se razveli od svojih supružnika, organizovali su intimnu ceremoniju venčanja 1964. u Montrealu.

Njihov brak trajao je punu deceniju, a koliko je Barton voleo Elizabet jasno je iz jednog od zapisa iz njegovog snevnika koji je vodio 1969.


― Probudio sam se jutros u sedam. Posmatrao sam Elizabet dugo. Držao sam je za ruku, ljubio je nežno... Verovatno nijedna žena ne spava s takvom dečijom lepotom kao moja neodoljiva, teška, svadljiva, netolerantna žena.

 

Zajedno su odgajali devojčicu koju je glumica usvojila tokom svog trećeg braka i dvojicu sinova iz njenog drugog braka, a brinuli su i o ćerkama koje je Ričard imao sa Sibil.


Međutim, u poslednjim godinama braka ništa nije bilo sjajno kao na blistavom početku: Elizabet je bila zavisna od lekova, Barton od alkohola, a potom je imao aferu s glumicom Natali Delon. Zbog toga su stavili tačku na brak 1974. godine, a već sledeće godine su se ponovo venčali. Drugi put su jedno drugom rekli "da" u Bocvani, okruženi pripadnicima lokalnog plemena, a mesec dana kasnije Elizabet je suprugu priredila nezaboravnu zabavu povodom 50. rođendana. On je obećao da će ovog puta ostati trezan i da je s alkoholom gotovo, ali već nekoliko nedelja kasnije vratio se starom poroku. Božić su planirali da provedu u Gštadu, ali je Ričard prethodno, bežeći od nesuglasica, kao po običaju, upoznao manekenki Suzi Hant, za koju je verovao da je žena s kojom ima lepšu budućnost.


Elizabet i Ričard sreli su se potom na aerodromu Kenedi, a iako su se poljubili, glumica je videla da je Barton mislima daleko od nje. Čim su stigli u hotel, rekao joj je da želi razvod i manje od pola godine nakon drugog venčanja, rastali su se zauvek.


― Ne želim da više ikad budem toliko zaljubljena... Svega sam se odrekla... Svoje duše, svog bića, svega ― rekla je emotivno iscrpljena Elizabet jednoj svojoj prijateljici.


Oni su, međutim, ostali zauvek i neraskidivo vezani.

 


― Duboko u svom srcu, uvek sam verovala da ćemo se venčati i treći i poslednji put ― priznala je Tejlorova jednom prilikom. ― Od onih prvih trenutaka u Rimu, bili smo ludo zaljubljeni.


I Ričard i Elizabet venčavali su se s novim partnerima još dva puta, a kada je glumac preminuo 1984. godine, Tejlorova nije otišla na njegovu sahranu kako ne bi skretala pažnju na sebe i povredila njegovu udovicu Sali Barton.


Nekoliko dana posle komemoracije i sahrane, Elizabet je dobila pismo, koje joj je Ričard poslao tri dana pre smrti. Kako je pisao, bio je najsrećniji kad je bio s njom i želeo je da "vrati kući". Poručio joj je da niko nije mogao da zna kakav je bio njihov život kada su bili zajedno i da se nada da i dalje imaju šansu.


Kada je Elizabet Tejlor umrla 2011. godine, pored njene postelje bilo je ovo pismo...

Komentari (0)
Loading