Majka SABOTIRALA tranziciju: Sin NBA legende Dvejna Vejda sada je zvanično ŽENA

Vesti 27.02.2023 12:56 0

Bivši košarkaš Dvejn Vejd podržava svog sina tokom tranzicije

Majka SABOTIRALA tranziciju: Sin NBA legende Dvejna Vejda sada je zvanično ŽENA

Profimedia

Naime, Vejd je saopštio još u u februaru 2020. godine da je njegov sin Zajon doneo odluku da promeni pol, da želi da postane devojčica, i za to je dobrio podršku svog oca i svoje majke. Dečak je odabrao ime Zaja i tražio je od roditelja da ga tako oslovljavaju.

Zaja Vejd, ćerka bivšeg NBA beka Dvejna Vejda, dobila je zvanično pravno ime i promenu pola u petak nakon šestomesečne sudske bitke protiv njene majke, navodi TMZ .

Zaja je dobila svoj novi identitet tri godine nakon što je prvobitno otkrila da se oseća kao žena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zaya Wade (@zayawade)

 

Rođena je kao Zion Malači Airamis Vejd i samo joj je ime promenjeno. Majka Funčes-Vade je sprečavala Zaju da promeni ime u svom rodnom listu.

Vejdova bivša supruga je tvrdila da je košarkaš pokušavao da profitira od Zajine tranzicije, tvrdeći da je Vejd izvršio pritisak na njihovu ćerku da promeni pol i ime.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zaya Wade (@zayawade)

 

On je optužbe nazvao " besmislenim " i " klevetničkim u suštini ". Vejd i Funčs su se razveli 2010. nakon tri godine braka.

Vejd je ranije izjavio da Funčes ne učestvuje u Zajinom životu uprkos višestrukim pokušajima da je nateraju da prisustvuje školskim recitalima i drugim događajima.

Bivša NBA zvezda kaže da je zakonsko ime i promena pola u "najboljem interesu" Zaje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zaya Wade (@zayawade)

 

„Sudski nalog kojim se potvrđuje njen identitet omogućiće Zaji da živi udobnije i poštenije u svim aspektima svog života – od jednostavnog upoznavanja i narudžbine hrane, do podnošenja zahteva za vozačku dozvolu i popunjavanja prijava za fakultet “, navodi se u novembarskom sudskom dokumentu.

Vejd je sada oženjen Gabrijelom Union , koja je u potpunosti podržavala Zajinu tranziciju.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading