Pored KIMONA, ponosno nosi SRPSKU UNIFORMU: Jovana Preković deo je VOJSKE SRBIJE, a danas je osvojila još jednom zlato!

Najžena Vesti 20.11.2021 15:50 0

Srpska karatistkinja Jovana Preković odbranila je titulu prvaka sveta u kategoriji do 61 kilograma na šampionatu koje se održava u Dubaiju

Pored KIMONA, ponosno nosi SRPSKU UNIFORMU: Jovana Preković deo je VOJSKE SRBIJE, a danas je osvojila još jednom zlato!

Printscreen/Instagram


U fantastičnoj 2021. godini Jovana (25) je postala šampionka Evrope, a zatim je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Tim titulama pridodola je sada još jednu.

Velika podrška lepoj Jovani i dečko, koji je takođe karatista, Aleksandar Šestakov, koji je i sam donosio bitne medalje za Srbiju na najvećim takmičenjima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovana Prekovic (@joka_201)

 

Javnosti u Srbiji ime Jovane Preković verovatno pre početka Olimpijskih igara nije značilo mnogo, iako je u pitanju veliki patriota na više polja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovana Prekovic (@joka_201)

 

Naime, Jovana je pitomac Vojne akademije Srbije, ali je i pripadnica Sportske jedinice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pa uporedo uz školovanje za odbranu svoje zemlje, pronosi slavu Srbije i na sportskom polju.

Jovana je i sama pričala da je prošla mentalno kroz težak period nakon što je postala prvakinja sveta sa 22 godine.

- Sve to što stoji iza mene, sav rad dao mi je dodatno samopouzdanje. Nakon što sam postala svetska prvakinja, bila sam nesrećna. Nisam shvatala šta sam uradila i nisam mogla da se nosim sa tim, otkud ja na Svetskom prvenstvu i to šampionka. Plus Olimpijske igre, ma kakve crne Olimpijske igre, nisam znala da nosim to breme, a onda sam shvatila koliko to želim.

- Izgubiš se malo, ne znam kako sam sve to dobila, otkud baš ja? Sa 22 godine svetski prvak, pa ja ne znam da se nosim sa tim, istinski sam to želela, ali nisam znala šta me je snašlo - ispričala je Jovana za Telegraf.

 

Komentari (0)
Loading