Hteo je da odbije ulogu SINA DRAGANA, a zbog OVE GREŠKE mu je ponuđena: Da nije bilo njegove žene Nenad Okanović bi napustio GLUMU!

Vesti 20.11.2021 21:39 0

i tako se sve nekako namestilo samo od sebe

Hteo je da odbije ulogu SINA DRAGANA, a zbog OVE GREŠKE mu je ponuđena: Da nije bilo njegove žene Nenad Okanović bi napustio GLUMU!

foto:alo

Iako će svi u javnosti danas lako prepoznaju, zbog legendarne uloge "sina Dragana" u seriji "Selo godi a baba se češlja", Nenad Okanović nije imao tako lak uspon i o samom početku karijere priča bez osmeha na licu.

Pored toga što se susretao sa brojnim nedaćama na samom početku glumačke karijere, Nenad je jedno vreme razmišljao da napusti ove vode i da uplovi u neke sigurnije. Naime, iako je igrao u pozorištu u Novom Sadu, njegova plata nije bila dovoljno velika da izdržava glumčevu porodicu.

Zbog ovoga, Okanović je morao da se pozdravi sa velikom binom i da se zaposli u nekoj drugoj branši.

- Zaposlio sam se u duvanskoj industriji u Senti na poziciji montažera da bih imao para da detetu kupim pelene. Nisam ništa zarađivao a nisam želeo da mi roditelji pomažu - ispričao je Nenad za "Hit".

Međutim, sve se promenilo kada je jednom prilikom naišao na svoju drugaricu koja se u to vreme zabavljala sa rediteljem Goranom Stankovićem. Baš ovaj susret je bio okidac za Nenadovu karijeru! 

- Goran mi je rekao da radi kao asistent režije na jednoj seriji i da će me pozvati na kasting. Nisam imao pojma da se radi o seriji "Selo gori, a baba se češlja". Pozvao me je nakon tri dana i rekao da dodem i ponesem nekoliko fotografija - ispričao je glumac. 

Naravno, nije njegov talenat osvojio simpatije žirija za kasting, već fotografije koje je poneo! Naime, glumac nije razumeo kakve tačno treba da donese, a kako i sam priznaje Radoš Bajić se nasmejao kada je video slike, jer nisu uopšte bile profesionalne već privatne, a među njima je čak i bila slikane u bazenu.

- Odmah sam dobio ulogu - kaže Nenad sa osmehom!

S obzirom da je morao da napusti pozorište, bio je malo skeptičan oko rada na seriji i zamalo je odbio ulogu, ali ga je supruga Željana ipak ubedila da je prihvati.

- U prve četiri epizode moj lik je bio nebitan. Međutim, kako je snimanje odmicalo, zajedno sa Radošem sam nadograđivao lik sina Dragana. Video je da mi leži i počeo je da dopisuje tekst za njega i da ga širi. Osetio je da će ga publika zavoleti. Ostalo je istorija. Sada kada pogledam, napravio bih životnu grešku da sam odbio tu ulogu - kaže Nenad.

Komentari (0)
Loading