Na današnji dan je ubijen Mauricijo Guči: Bivša supruga je naručila njegovu LIKVIDACIJU jer je ostavio na BRUTALAN način, a evo kako Patricija sada izgleda

Vesti 27.03.2023 09:56 0

Na današnji dan je ubijen Mauricijo Guči, multimilioner i šef čuvene modne kuće "Guči"

Na današnji dan je ubijen Mauricijo Guči: Bivša supruga je naručila njegovu LIKVIDACIJU jer je ostavio na BRUTALAN način, a evo kako Patricija sada izgleda

Profimedia

Mauricio Guči i Patricija Ređijani bili su jedan od prvih italijanskih moćnih parova pop kulture o čijem su svakom koraku Evropljani želeli da čitaju.

Patriciju, koja je rođena u siromašnoj porodici, usvojio je bogataš koji se zaljubio u njenu majku, zbog čega je navikla na luksuzan način života i kretala se u elitnim krugovima. Tako je na jednoj zabavi sedamdesetih upoznala Mauricija Gučija, koji je pitao njenu prijateljicu: "Ko je ona lepotica koja liči na Liz Tejlor?". Kako je Patricija kasnije ispričala, smatrala ga je "gubitnikom" kad ga je videla u malom automobilu, ali je pristala da izađe s njim. Ubrzo je insistirala da joj kupi automobil marke "Ferari" jer bi, kako je sama priznala, radije plakala u "rols rojsu" nego bila srećna na biciklu.

Gučijeva porodica bila je protiv ovog braka jer je Patriciju smatrala oportunistkinjom i čak su zamolili milanskog kardinala da učini sve u svojoj moći da spreči brak između Mauricija i Patricije. Nisu uspeli u svojim namerama.

Na večnu ljubav zakleli su se 1973. godine ubrzo dobili dve ćerke: Alegru i Aleksandru, a izgledali su kao skladan par koji živi uzbudljivim životom. Zato je mnoge iznenadilo kada je 12 godina kasnije objavljeno da se razvode, a razlog je bio još veći šok — Mauricio je rekao supruzi da ide na kraći poslovni put i nije vratio kući jer je nastavio život s mlađom ženom Paolom Franki.

Majka im je ubila SLAVNOG oca, a one dve decenije BEŽE od medija: Čime se danas bave i kako danas izgledaju Alesandra i Alegra GUČI?

Razvod je konačno potpisan 1991. godine, a sud je odlučio da Guči isplaćuje Patriciji godišnje vrlo visoku sumu. Tih godina Patriciji nije bilo lako jer joj je ubrzo nakon zvaničnog razvoda dijagnotikovan tumor na mozgu, koji je potom uklonjen, navodno bez posledica. Na iznenađenje italijanske javnosti, ona je nastavila da naziva Mauricija svojim suprugom, a bila je nezadovoljna sumom koju je dobijala nakon razvoda.

Krajem marta 1995. usledila je nova drama u porodici - u 8.30 izjutra, Mauricio je pronađen bez znakova života, upucan, a svi detalji ukazivali su na to da je ubistvo izvedeno na način na koji svoje protivnike eliminiše mafija. Tek dve godine kasnije, anonimna dojava policiji preusmerila je istragu ka Patriciji Ređijani.

- Nisam mislila da će me ikad uhvatiti - rekla je kasnije.

Na dan ubistva svog bivšeg supruga, 27. marta 1995. godine Patricija je u svom dnevniku zapisala samo jednu reč — "raj", a potom ušla u njegovu vilu i izbacila njegovu ljubavnicu Paolu.

Na današnji dan je ubijen Mauricijo Guči: Bivša supruga je naručila njegovu LIKVIDACIJU jer je ostavio na BRUTALAN način, a evo kako Patricija sada izgleda

Profimedia

 

Kako je godinama kasnije ispričala, kada je čula da Mauricio planira da oženi Paolu, poželela mu je smrt, ali nije bila u stanu da sama povuče oroz.

- Nisam u stanju, a ne umem ni da ciljam, ne umem da koristim pištolj. Nisam to mogla da uradim sama - objasnila je. - Išla sam okolo i pitala sve, čak i mesara, da ga ubije.

Preko prijateljice Pine Aurijeme je pronašla plaćenog ubicu Benedeta Ćeraula, koji nije bio profesionalac iako je ubistvo izvršio tako da je delovao znatno iskusnije. Skoro dve godine je trajala neizvesnost jer je Mauricio zbog svog ekstravagantnog i kontroverznog načina života stekao više neprijatelja među moćnim ljudima Italije, a nakon dojave je s ubistvom povezana njegova bivša supruga.

U januaru 1997. godine, Patricija je uhapšena, a sledeće godine osuđena na 29 godina zatvora zbog organizacije ubistva svog bivšeg muža. Suđenje je privuklo mnogo pažnje javnosti i medija, koji su Patriciju Ređijani prozvali "Crnom udovicom". Njene ćerke su tražile da se presuda poništi i za njeno ponašanje krivile tumor, ali nisu uspele u svojim namerama.

Ređijanijeva je završila iza rešetaka i 1998. pokušala da izvrši samoubistvo vešanjem pertlama, ali je spasena na vreme.

U oktobru 2011. ponuđeno joj je da pređe u zatvor otvorenog tipa, u kojem se od zatvorenica očekuje da imaju posao, što je odbila.

- Nikad u životu nisam radila i sigurno neću početi sad - rekla je.

Kazna joj je skraćena zbog dobrog vladanja, pa je iz zatvora izašla 2016, nakon 18 godina. Od sledeće godine, nastavila je da - zahvaljujući odluci suda iz 1993. godine - dobija od porodice Guči više od 1.255.000 dolara godišnje, a odlučeno je i da je Ređijanijevoj isplate zaostale svote, koje su joj bile uskraćene tokom boravka u zatvoru. Ispostavilo se da je ta suma dostigla više od 22 milona dolara, a očekuje se da će se njene ćerke Alegra i Alesandra, naslednice Mauricija Gučija, žaliti na ovu odluku.

Kada se osvrne na svoje godine u zatvoru "San Vitore", Patricija ga ne opisuje tako užasnim mestom kako bi se očekivalo.

- Odlično mi je bilo tamo, to su bile godine spokoja - objasnila je.

Danas italijanska "Crna udovica" živi s papagajem i psom, prilično usamljena. Njene ćerke ne žele da razgovaraju s njom, kao ni prijateljica koja joj je pomogla da pronađe plaćenog ubicu.

- Potpuno sam obrisala Patriciju. Sklonila sam je iz svog života i misli i nikad neću biti njen prijatelj - rekla je za medije Pina Auriema i dodala da je se kaje što je povezala prijateljicu sa čovekom koji je izvršio zločin.

Patricija se radije seća prošlosti, a za svog muža kaže da je bio njena "jedina prava ljubav".

- Imala sam druge veze, ali ništa kao što je bilo s Mauriciom. On je bio moja jedina prava ljubav - istakla je nedavno.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading