Isplivali PLANOVI za krunisanje Čarlsa III: Ovo niko nije očekivao, svi su u ostali šoku nakon ovog saznanja

Vesti 29.03.2023 15:22 0

Krunisanje Čarlsa III je sve bliže

kralj

Foto: AP

Britanski mediji javljaju da su procurili planovi za probe za majsku ceremoniju. Ispostavilo se da u povorci krunisanja neće nedostajati samo princ Hari i vojvotkinja Megan.

U subotu, 6. maja, u londonskoj Vestminsterskoj opatiji održaće se krunisanje Čarlsa III. Ulje za obred pomazanja je već pripremljeno, izabran je zvanični fotograf, počelo je i slanje pozivnica. Poznato je da princ Hari i vojvotkinja Megan još nisu potvrdili prisustvo na ceremoniji. Sada britanski mediji izvještavaju da su procurili planovi za probu krunisanja.

Planove je objavio londonski The Times. Prema rasporedu majske ceremonije, ako se princ Hari i vojvotkinja Megan pojave u Vestminsterskoj opatiji, oni će samo posmatrati ceremoniju, ali neće učestvovati u njoj. To je bilo za očekivati. Nikoga nije iznenadila informacija da će iz povorke izostati i princ Endru.

Prava senzacija je, međutim, bila vest da princeze Beatriče i Eugenija neće ići u povorci. Ovo niko nije očekivao. Pogotovo što su ćerke princa Endrua i Sare Ferguson igrale važne uloge na sahrani kraljice Elizabete II u septembru 2022. godine.

Britanski mediji spekulišu o razlozima za takvu odluku Bakingemske palate. Mirror sugeriše da su princeze previše bliske sa svojim ocem. Prema „The Sunu“, ovo je rezultat previše bliskih odnosa sa Susekesima . Nije tajna da mlađa ćerka vojvode od Jorka često posećuje Harija i Megan u Kaliforniji. U februaru su mediji objavili da Eugenia i njen suprug Džek planiraju da se presele u SAD. Takođe je vredno podsetiti da je u poznatom intervjuu sa Oprom Vinfri, Megan otkrila da je prvo upoznala Eugeniju (preko zajedničkog prijatelja, modnog dizajnera Miše Nonu), a zatim i Harija.

Informator časopisa "OK!" tvrdi da, pošto se još uvek ne zna da li će Hari i Megan doći na krunisanje, kraljevski zvaničnici pripremaju dve varijante za ceremoniju.

"Palata će pokušati da brzo zaključi pregovore sa Saseksima. Odugovlačenje bi moglo da dovede do haosa. Palata čini sve da do toga ne dođe. Organizuju dve varijante. Prva uključuje prisustvo Saseksa, druga bez Harija i Megan", kaže anonimni izvor britanskog tabloida.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading