Elizabeta II je pozvala svoju NAJBLIŽU porodicu: Radi se o njenom ZDRAVLJU, a poruka je bila jasna

Vesti 28.11.2021 12:41 3

Ne samo Britanci, već i obožavaoci "kraljevske porodice" širom sveta poslednjih nedelja su zabrinuti za zdravlje Elizabete Druge

Elizabeta II je pozvala svoju NAJBLIŽU porodicu: Radi se o njenom ZDRAVLJU, a poruka je bila jasna

Tanjug/Ap

95-godišnji monarh je otkazao mnoge zvanične sastanke. O majci je nedavno govorio i sam princ Čarls. Prestolonaslednik je bio iznenađen na pitanje o kraljičinom zdravstvenom stanju, a njegovo ponašanje je mnogo govorilo. Kako otkrivaju mediji u Velikoj Britaniji, monarh je sazvao najbližu porodicu da razgovaraju o zdravstvenim pitanjima. Razgovor je trebalo da odagna Vindzorove sumnje za budućnost i kraljičine planove. - Poruka je bila jasna - čitamo.

Zaista, Elizabeta II je očigledno smršala, ali do sada nije izgubila dobar duh, pojavljujući se na zvaničnim događajima . Nedavno se, međutim, dogodilo nešto što je uznemirilo javnost. Kada su se, pre otkazivanja svog putovanja, monarsi i njihova ćerka Ana pojavili u Vestminsterskoj opatiji na službi zahvalnosti za 100. godišnjicu Kraljevske britanske legije (dobrotvorna organizacija koja pruža finansijsku, društvenu i emocionalnu podršku članovima, veterani britanskih oružanih snaga i njihove porodice), pažnju svih prisutnih odvukao je štap na koji se njeno Veličanstvo oslanjala.

Međutim, kada je prošle nedelje propustila proslavu Dana sećanja u poslednjem trenutku sa celom kraljevskom porodicom, zabrinutost za Elizabetu II počela je da raste.

- Kraljica je, nakon što je istegla mišiće leđa, jutros donela odluku sa velikim žaljenjem da neće moći da prisustvuje Nedelji sećanja u Kenotafu. Njeno Veličanstvo je razočarano što će propustiti ceremoniju - navodi se u saopštenju. Ovo je tek sedmi put za 69 godina njene vladavine da Elizabeta II nije mogla da pozsvoje ratne heroje. Dva puta razlog kraljičinog odsustva bila je trudnoća, četiri puta - inostranstvo .

Tako je do sada organizacija Božića dovedena u pitanje . Elizabeta II je bila ta koja je svake godine nadgledala pripreme, a zatim priredila svečanu večeru uz učešće uže i šire porodice. Problemi sa princom Harijem i Megan Markl i dalje ne jenjavaju, oni su odbili da otputuju u Veliku Britaniju po treći put. To znači da kraljica više neće videti Arčija i da se neće sresti sa višemesečnom Lilibet.

Narušeno zdravlje, kao i teška iskustva Njenog Veličanstva, koja je pre nekoliko meseci izgubila muža, naterala su na razmišljanje starije članove porodice, ali i kraljevske lekare. Postojala je ideja da se ove godine odrekne glamura i na Badnje veče sedne za sto u skromnoj pratnji. Kako prenose mediji u Velikoj Britaniji, Elizabeta II je pozvala svoju porodicu da razgovara o božićnom pitanju.

- Kraljica je sve obavestila da se u poslednje vreme oseća mnogo bolje i da se raduje što će svima poželeti dobrodošlicu na Božić. Kao i druge porodice, Njeno Veličanstvo će moći da se sretne sa svojom proširenom porodicom po prvi put nakon što ju je razdvojila pandemija koronavirusa. Poruka je bila jasna - pisalo je u saopštenju.

U stvari, iako ćemo Božić slaviti za mesec dana, zamak Vindzor već oseća prazničnu atmosferu. Na zahtev Elizabete Druge, zaposleni su pripremili božićne ukrase kojima će se diviti ne samo članovi kraljevskog dvora, već i posetioci sedišta monarha, koje se nalazi u blizini Londona. Vindzorska jelka je impresivna, a za ukrašavanje je trebalo čak 13 sati.

 

Komentari (3)
Loading
Milutin
28.11.2021 15:24

Ide baba polako ali sigurno bogu na istinu…raj ili pakao pitnje je sad?

1999
28.11.2021 15:47

pravac pakao

peja kostolac
28.11.2021 15:56

A bre baba, dokle misliš.