Jelka od ŠEST metara je okićena u zamku Vinzdor: Kraljica Elizabeta se odlučila za ODVAŽAN potez, niko ne može da poveruje u OVO!

Kristijana Ćaćić Vesti 30.11.2021 17:45 1

Posetioci Vindzora će zaviriti u božićnu prošlost kraljice Elizabete

Jelka od ŠEST metara je okićena u zamku Vinzdor: Kraljica Elizabeta se odlučila za ODVAŽAN potez, niko ne može da poveruje u OVO!

Profimedia

Počinje da liči na Božić u zamku Vindzor

Dom u kome je kraljica Elizabeta boravila veći deo poslednje dve godine je okićen za praznike. "The Roial Collection Trust" je podelio nove fotografije i video zapise kitnjasto ukrašenih božićnih jelki sa crvenim i zlatnim ornamentima u Sali Svetog Đorđa, gde su Megan Markl i princ Hari imali kraljevsko venčanje i na nezaboravan način predstavili svetu svog sina Arčija, koji sada ima 2 godine.

Jelka od šest metara uzeta je iz Velikog parka Vindzor - i veruje se da se božićna drvca uzimaju iz parka za zamak Vindzor još od vladavine kraljice Viktorije (1837–1901).

Monarh (95) nije jedini koji može da uživa u svečanoj dekoraciji. Posetioci mogu da vide zamak u punom božićnom duhu do 3. januara . 

Iako je tradicija da se zamak Vindzor "oblači" za praznike, ovogodišnji prikaz uključuje i posebnu vezu sa božićnom prošlošću kraljice Elizabete.

Profimedia

 

Od 25. novembra do 31. januara 2022. posetioci zamka Vindzor imaće priliku da vide kostime koje su  nosili plemići tokom božićnih predstava iz doba Drugog svetskog rata. Sakupljeni po prvi put, kostimi će biti izloženi u Vaterlo odaji, gde su pantomime prvobitno izvedene pre 80 godina.

Komadi uključuju odeću iz pantomime Aladin, gde je kraljica igrala glavnu ulogu noseći zlatni brokat i tirkiznu jaknu sa tirkiznim majicama i odgovarajući šešir. U međuvremenu, princeza Margaret je nosila crvenu svilenu haljinu i odgovarajući sako kako bi glumila princezu Roksanu.

Kraljica Elizabeta se odmarala u zamku Vindzoru nakon što je hospitalizovana 20. oktobra. Od tada je otkazala nekoliko angažmana, uključujući i odluku u poslednjem trenutku da se ne pojavi na događaju Dana sećanja zbog uganuća leđa ranije ovog meseca.

Osim što je koristila štap za hodanje na događajima prošlog meseca, kraljici je navodno savetovano da  odustane od jahanja .

Profimedia

 

Kraljica je u četvrtak održala virtuelnu audijenciju iz Vindzora sa visokim komesarom za Nigeriju Sarafom Tunji Izolom i njegovom suprugom, kao i ambasadorom Malezije Zakrijem Džafarom, koji su bili prisutni u Bakingemskoj palati.

Prošle godine, kraljica je provela svoj prvi Božić u 33 godine u Vindzoru nakon što je odlučila da otkaže svoje tradicionalno porodično okupljanje u Sandringemu. Planovi za ovogodišnji praznik nisu objavljeni.

Komentari (1)
Loading
zora
27.12.2021 20:44

Kako ih nije sramota da seku tako staro drvo za kicenje? Mislim da bi jele morale biti zabranjena za secu oko novogodisnjih praznika.