ON JE PRESLIKAN MAJKA Isplivale PORODIČNE fotografije Vladimira Putina, a evo čime se bavila Marija Ivanovna!

Najžena Vesti 03.12.2021 13:52 0

Na mesto predsednika Rusije dospeo je 2000. godine, nakon Borisa Jeljcina

ON JE PRESLIKAN MAJKA Isplivale PORODIČNE fotografije Vladimira Putina, a evo čime se bavila Marija Ivanovna!

EPA/ ALEXEI NIKOLSKY

Predsednik Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin, jedan je od najistaknutijih svetskih političara današnjice.

Na mesto predsednika Rusije dospeo je 2000. godine, nakon Borisa Jeljcina.

Putin je rođen u Lenjingradu (današnji Sankt Peterburg) 7. oktobra 1952. godine.

Njegov otac zvao se Vladimir Spiridonovič Putin i bio je regrutovan u Sovjetsku mornaricu da služi na podmornici početkom tridesetih godina prošlog veka. Kasnije je služio u NKVD-u u saboterskoj grupi tokom Drugog svetskog rata, piše Nporal.

 

Putinova majka zvala se Marija Ivanovna Putina (devojačko Šelomova), a bila je radnica u fabrici u Lenjingradu. Kada je rodila Vladimira, postala je domarka u zgradi da bi bila što bliže detetu.

Marija i Vladimir imali su dva sina pre Vladimira mlađeg, ali su obojica umrli kao deca, te je današnji predsednik Rudija postao mezimac. Njegov brat Albert preminuo je još kao beba, a Viktor je podlegao difteriji tokom nemačke opsade Lenjingrada.

Vladimir Putin rodio se kada su njegovi roditelji bili već u poznim godinama. Oboje su imali 41 godinu (rođeni 1911.), te je Vladimir odrastao kao jedinac. U mladosti se bavio sportom, sambom i džudoom, i bio je solidan učenik i student. Uvek je imao podršku u svojoj majci, koja ga je i krstila kad je bio mali, krišom od oca koji nije verovao u Boga.

Putinov otac preminuo je 1999. godine, a majka godinu dana ranije.

Sudeći po fotografijama koje se mogu naći na internetu, aktuelni predsednik Rusije likom veoma liči na svoju pokojnu majku.

Komentari (0)
Loading