Večeras je DRUGO polufinale Evrovizije 2023: Ovo je opasna konkurencija Luku Bleku koja se bori da uđe u finale

Vesti 11.05.2023 20:40 0

Polufinale 2 Evrovizije 2023. počinje večeras u 21:00 časova, a prenos možete pratiti na RTS 3

Večeras je DRUGO polufinale Evrovizije 2023: Ovo je opasna konkurencija Luku Bleku koja se bori da uđe u finale

EPA

U večerašnjem takmičenju učestvuje 16 fantastičnih izvođača iz 16 zemalja.

Među večerašnjim takmičarima je TikTok zvezda iz Danske. Nakon nastupa polufinalista, tri zemlje koje se automatski plasiraju u finale — Španija, Ukrajina i domaćin Ujedinjeno Kraljevstvo — prikazaće deo svojih nastupa. 

U polufinalu mogu da glasaju gledaoci iz večerašnjih 16 takmičarskih zemalja i Velike Britanije, Španije i Ukrajine. Ostatak sveta takođe može da glasa sa važećom debitnom ili kreditnom karticom preko aplikacije Evrovizije. 

Polufinale Evrovizije 2023 2: četvrtak, 11. maj

1. Danska: Reiley - "Breaking My Heart"

 

 

Večerašnja prva numera je simpatična tinejdžerska bop pesma sa blistavom bojom. TikTok megazvezda Rajli je prvi farski pevač koji je predstavljao Dansku na Evroviziji i čini svoju zemlju ponosnom.

2. Jermenija: Brunette - "Future Lover"

 

 

"Buduća ljubavnica" govori o Brinetinoj čežnji za savršenom vezom, dok sanja o stvaranju umetnosti i ispijanju smutija sa svojim jednim i jedinim.

3. Rumunija: Theodor Andrei - "D.G.T." 

 

 

18-godišnji Teodor Andrej donosi promenu tempa sa prvom od večerašnjih rok zapisa. Teodor nosi moderan roze letnji sako sa šortsom. Nastup počinje akustično, uz pratnju samo gitare. Zatim se energija pojačava dok lava izbija, a plesačica trči na binu i klizi rukama po Teodorovom telu. 

4. Estonija: Alika - "Bridges" 

 

 

Ako ste ljubitelj klasične balade, ova je za vas. Alika iz Estonije kanališe sirove emocije moćnim vokalnim nastupom, uz pratnju klavira koji samostalno svira. 

5. Belgija: Gustaph - "Because Of You"

 

 

Scenska predstava je inspirisana njujorškom bal scenom i prikazuje plesača koji izvodi tradicionalne korake u modi. 

6. Kipar: Andrev Lambrou - "Break A Broken Heart"

 

 

Australijski pevač Endru Lambrou predstavlja Kipar sa svojom Dark pop numerom u stilu Imagine Dragonsa „Break A Broken Heart“. U čast veličanstvenog britanskog vremena, ova scenska predstava prolazi kroz sva godišnja doba dok Endru peva na kiši, vetru i žarkoj vrućini. Kipar je prošle godine propustio finale. Hoće li ih Andrev Lambrou vratiti u finale Evrovizije?

7. Island: Dilja - "Power"

 

 

Diljin vokal je jedan od najjačih. 

8. Grčka: Viktor Vernikos - "What They Say"

 

 

Viktor Vernikos je najmlađi takmičar na ovogodišnjem takmičenju. Sa samo 16 godina, on je i najmlađi takmičar u istoriji Evrovizije. Ali nemojte da vas zavaraju njegove godine. 

9. Poljska: Blanka - "Solo"

 

 

Poljska zvezda Blanka je bila tema mnogih razgovora među fanovima Evrovizije ove sezone. 

10. Slovenija: Joker Out - "Carpe Diem"

 

 

Joker Out čine: Bojan, Jure, Kris, Nace i Jan i oni su jedan od najprodavanijih slovenačkih bendova. 

11. Gruzija: Iru - "Eho"

 

 

Gruzija nije videla finale Evrovizije još od 2016. A ove godine, oni će dati sve od sebe uz moć zvezde Iru uđu u veliko finale koje će se održati u subotu.

12. San Marino: Piqued Jacks - "Like An Animal"

 

 

Najmanja država Evrovizije donosi veliku rok pesmu u Liverpul. Italijanski bend Piqued Jacks predstavlja San Marino sa svojom pesmom „Like An Animal“ - zvucima i vizuelnim efektima inspirisanim starim školskim britanskim i američkim rok bendovima. 

13. Austrija: Teya & Salena - "Who The Hell Is Edgar?"

 

 

Sablasni gotički horor se susreće sa fanki dens-popom. „Ko je, dođavola, Edgar?“ je apsurdistički komentar o tretmanu umetnika u muzičkoj industriji, koji sugeriše da bi čak i pesnik iz 19. veka Edgar Alan Po dobijao samo peni za svoj doprinos umetnosti u današnjoj ekonomiji.

14. Albanija: Albina i Familja Kelmendi - "Duje"

 

 

Porodični nastup. Albini Keljmendi se na sceni pridružuju sestre Vesa i Sidorela, brat Albin i roditelji Bujar i Albana. To je priča o usponima i padovima i porodičnom životu, prikazujući tradicionalnu albansku kulturu kroz upečatljive vizuelne elemente i modu. 

15. Litvanija: Monika Linkyte - "Stay"

 

 

Monika je 2015. pevala „This Time” za Litvaniju na Evroviziji u Beču. Ove godine se vraća kao solista sa svojom baladom „Ostani“.

16. Australija:Voyager - "Promise"

 

 

Večerašnju emisiju zatvaraju rok bogovi Voyager. 

Ko će se plasirati u večerašnje polufinale? Podelite svoje mišljenje sa nama u komentarima ispod. 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading