Ne liči na SEBE: Svi su se obradovali povratku slavnog GLUMCA, ali nikome nije jasno zašto je plakao

Vesti 17.05.2023 12:55 0

Nakon godina odsustva sa filmskom platna, slavni glumac Džoni Dep se konačno vratio

Ne liči na SEBE: Svi su se obradovali povratku slavnog GLUMCA, ali nikome nije jasno zašto je plakao

Shutterstock

U velikom stilu pojavio se na 76. filmskom festivalu u Kanu, a za tu priliku glumac je uradio sve da povrati staru slavu i stari izgled.

Džoni Depp je bio u središtu medija zbog sudskog procesa i razvoda od glumice Amber Heard. Oboje su se optuživali za nasilje u porodici, a sudski proces je privukao ogromnu pažnju javnosti. Tokom tog perioda, Depp je suočen s negativnim publicitetom i gubitkom nekoliko filmskih projekata.

Međutim, njegovo pojavljivanje na crvenom tepihu na festivalu u Kanu je izazvalo iznenađenje i oduševljenje. Publika je pozdravila njegov povratak s velikim aplauzom i podrškom. Ovo je bio važan trenutak za Depa, jer je to značilo da se vratio na veliko platno nakon perioda izazova i kontroverzi.

Džoni Dep, jedan je od najšarmantnijih holivudskih glumaca, a rođen je 9. juna 1963. kao najmlađe od četvero dece konobarice Beti Su Palmer i inženjera Džona Kristofera. Odrastao je u malom gradiću u Kentakiju, gde je provodio većinu vremena sa svojim dedom. Međutim, njegova porodica je često menjala mesta stanovanja, pa su se preselili na Floridu i nastavili dalje putovanje kroz različite gradove i države. Džonijeva majka je bila glavni pokretač tih promena zbog svog nemirnog duha.

Kako je Džoni rastao, javljali su se i problemi. Sa 15 godina je počeo da konzumira drogu, njegovo ponašanje se pogoršalo, postao je loš u školi i na kraju je čak napustio školovanje. U to vreme je osnovao svoj muzički bend. Prvi veliki uspeh u njegovoj karijeri došao je sa serijom "21 Jump Street" u kojoj je postao popularan. Međutim, njegova prava holivudska slava stigla je s filmom "Don Huan de Marko", koji je lansirao njegovu karijeru velikom brzinom.

Džoni Dep je postao prepoznatljiv kao veliki zavodnik, a njegova karijera je nastavila strahoviti uspon. Osvojio je publiku širom sveta svojim izvanrednim talentom i harizmom. Njegove uloge su bile raznovrsne i ikonične, od Pirata s Kariba do ekscentričnih likova poput Edvarda Makazorukog. 

Bio je zlostavljan od strane majke

Prema knjizi "Johnny Depp: The Unauthorized Biography", glumac je u detinjstvu bio žrtva stalnog, nepredvidivog i okrutnog zlostavljanja od strane njegove majke. I tokom suđenja sa bivšim partnerkom Amber Herd otkrio je užasne momente iz perioda odrastanja, te je istakako da kada je bio mali nije osećao sigrnost.

Izjavio je da je njegova majka bila izvrsna u fizičkom i verbalnom zlostavljanju, a svoju decu je ismevala zbog raznih fizičkih nedostataka. Na primer, Depov brat je nosio naočare, pa ga je majka nazivala "četverookim". Sam Džoni je imao retku urođenu očnu manu, koja se pretvorila u "lenje oko" te je morao da nosi flaster. Majka je za njega smislila celi niz uvreda, nazivajući ga "jednookim".

Džoni Dep je otkrio da je njegov otac trpeo mnoge loše postupke njegove majke, ali nikada nije izgubio kontrolu ili nasrnuo na nju. Ipak, Džonijev otac je napustio porodicu kada je Džoni imao petnaest godina, jer više nije mogao da podnosi zlostavljanje od strane Beti.

Kada je otac napustio porodicu, Beti Su nije mogla da se nosi s tim i pala je u depresiju, pa je čak pokušala da izvrši samoubistvo. Džoni je bio taj koji ju je pronašao u takvom stanju i odmah reagovao. Pozvao je pomoć i odveo je u bolnicu gde je spasena. Nakon tog incidenta, Džoni je preuzeo teret brige o kući i svojim najbližima.

U početku, Džoni je bio ljut na svog oca zbog odluke da napusti porodicu. Smatrao je da je to kukavičluk i bio je razočaran u njega. Međutim, s vremenom je shvatio razloge iza očeve odluke i počeo da razume teškoće koje je otac morao da podnese.

Ovi događaji u detinjstvu i porodičnom životu Džonija Depa su uticali na njega i oblikovali njegov pogled na svet. Iako su to bili teški trenuci, Džoni je uspeo da se izbori s njima i izgradi uspešnu karijeru u glumi. Njegova priča takođe služi kao podsetnik na to koliko su porodične veze i životne okolnosti važne za formiranje pojedinca.

Borba sa drogom i alkoholom

U intervjuu za Rolling Stone 2005. Dep je priznao:

- Proveo sam godine trujući se. Bio sam jako, jako dobar u tome.

Nakon intervencije njegove sestre Kristi Dembrovski 2014. godine pokušao je da stavi tačku na poroke. Koristio je opijate, alkohol, kokain i benzodiazepam, te je zatražio od doktora Dejvida Kipera pomoć oko detoksikacije.

Buran ljubavni život

Iza njega su dva braka, tri veridbe, i tetovaža zbog koje se kaje.

Prva velika ljubav bila mu je šminkerka Lori Aniston, sestra basiste u bendu u kom je Dep svirao, koja mu je veoma pomogla na početku karijere. Njom se i oženio 20. decembra 1983.

Lori ga je upoznala sa Nikolasom Kejdžom koji mu je postao prijatelj, pomogao mu je i da dobije ulogu u filmu "Strava u Ulici brestova". Brak je trajao samo dve godine, a kao razlog razlaza su naveli "nepomirljive razlike".

Svoju drugu veliku ljubav Šerilin Džoni je upoznao tokom snimanja studentskog filma "Dummies". Ubrzo su se verili, a Šerlin se pojavila u jednoj od epizoda njegove hit serije "21 Jump street". Nakon što su se razišli, ona je dobila ulogu u kultnoj seriji "Tvin Piks".

Takođe, Bio je veren za zvezdu filma "Priljavi ples" Dženifer Grej , ali se o njihovoj vezi malo zna. Ono što su mediji u to vreme tvrdili jeste da su osećanja nestala kada je Dep upoznao njegovu sledeću veliku ljubav - glumicu Vinonu Rajder na snimanju filma "Great balls of fire" u junu 1989. godine, a vrlo brzo su postali nerazdvojni.

Pet meseci nakon prvog susreta su se verili, a snimili su i prvi zajednički film "Edvard Makazoruki". Istetovirao je "Winona forever", ali je promenio u "Wino forever" posle razlaza.

- To je moja slatka osveta, zauvek će morati da me pamti, čak iako je prepravio tetovažu - rekla je Vinona nakon raskida.

Glumac je potom pao na šarm čuvene Kejt Mos, a smatrali su ih najlepšim parom devedesetih. Jednu od najuspešnijih manekenki na svetu upoznao je u jenom bistrou na Menhetnu. Njihov odnos su mnogi opisali kao izrazito komplikovan - od strasnih poljubaca do besnih svađa, a završili su 1998. posle četiri godine veze.

Sa francuskom glumicom i pevačicom Vanesom Paradi Džoni je bio 14 godina i ostali su zajedno do 2012. Dobili su i dvoje dece Lili-Rouz Melodi Dep (1999) i sina Džeka (2002).

A zatim tokom snimanja filma "Dnevik opijanja" Dep je upoznao glumicu Amber Herd - njegovu najfatalniju ljubav, a zbog burnog odnosa završili su i na sudu.Venčali su se u februaru 2015. godine u Los Anđelesu, a već godinu dana kasnije objavili da se razvode. Glumica ga je optužila za zlostavljanje, a u javnost su procurele njene fotografije na kojima se modrog lica krije od novinara. Razvod s Amber Herd ga je koštao više od sedam miliona dolara.

Komentari (0)
Loading