Večiti alas i miljenik žena: Pokosila ga je opaka bolest, pevao je o MNOGIM ženama, a jednoj je posvetio svojih 40 godina života

Vesti 08.12.2021 13:58 1

Dok su njegovi prijatelji leti jurili tezge, on je mirno uživao na brodu i lovio ribu. Voleo je jednu Vesnu i sa njom proveo 40 godina u braku.

Večiti alas i miljenik žena: Pokosila ga je opaka bolest, pevao je o MNOGIM ženama, a jednoj je posvetio svojih 40 godina života

Printscreen/Youtube

 

Oliver Dragojević iza sebe je ostavio mnogobrojne hitove. Da je živ, danas bi slavio 74. rođendan.

Žene su uz njegove balade plakale, a mnogi parovi su zaplesali u bračni život, birajuću neku od njegovih pesama za prvi ples.

Imao miran život, a leta je provodio u rodnoj Vela Luci, loveći ribu

- Postalo mi je draže da sednem na mirno mesto uz more, uz gitaru s distorzijom ili usnu harmoniku što nežno svira, koja mi je bila prvi instrument koji sam zasvirao još kao petogodišnji dečak kad sam je dobio na dar od oca Marka. Pa kad čujem kolegu Serana, dok na njoj virtuozno zasvira na koncertu, bude mi žao što sam ikad počeo", rekao je jednom prilikom Dragojević.

 Voleo je i Vesnu i more

U rodnoj Vela Luci provodio je leta,a koliko je voleo morsko prostranstvo, govori nam činjenica da je jednom izjavio da bi se politički angažovao samo ako bi mu neko ugrozio more.

Sa suprugom Vesnom imao je tri sina Dinu, Damira i Davora. Zajedno su proveli 40 godina, a ona se danas ponovo prisetila njihove ljubavi.

- Dragi  naš dida, danas 7. 12. navršio  bi 74 godine.Tužni smo bez tebe. Puno te voli tvoja familija  ka šta si ti volio nas - napisala je dirljivu poruku supruga Vesna na svom instagram profilu.

Odnela ga je najstrašnija bolest

Oliver Dragojević preminuo je 29. jula 2018 godine, nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća. Do samog kraja Oliver je bio pozitivan, a u jednom od njegovih poslednjih obraćanja javnosti je rekao : "Dobro sam, evo me s familijom u Veloj Luci, gledam more... Kako neću biti dobro kad je tako?! Dobro se osećam. Sad ću tek videti gde to vodi, kuda, šta, koja terapija... Ma dobro, treba odraditi te rutinske pretrage. Kako se ono reče, "do not give up".

Oliver je iza sebe ostavio neprevaziđene hitove koje ne možemo ni da pobrojimo. Neke od njih su Cesarica, Brod u boci, Dženi, Galeb i ja i druge... 

Komentari (1)
Loading
Ceca
03.06.2022 14:39

Nisam bila neki veliki fan Oliverov ipak, svaka čast za njegovo stvaralaštvo. Žao mi je bilo kada je preminuo . Ono što hoću da kažem jeste da je lepo što njegova porodica čuva dostojanstveno uspomenu na njega a ne kao Balaševići koji će ga omraziti i onima koji su ga obožavali ( lično nisam bila ni njegov fan)