SESTRA im je UBIJENA na terenima gde su napravile prve teniske korake: Tragedija porodice Vilijams zauvek je ostavila traga na Serenu i Venus!

Najžena Vesti 07.12.2021 17:00 0

Venus i Serena Vilijams u mladosti su ostale bez omiljene polusestre koju su obožavale

SESTRA im je UBIJENA na terenima gde su napravile prve teniske korake: Tragedija porodice Vilijams zauvek je ostavila traga na Serenu i Venus!

Profimedia

Ako ste poslednjih dana čuli za film 'Kralj Richard', reč je o ocu i treneru sestara Vilijams, Venus i Serene.

Sestre Vilijams doživele su strašnu tragediju koja im je zauvek obeležila živote.

O njoj je nedavno progovorila i 41-godišnja teniserka Serena u tak šou 'Red Table Talk' koji vodi glumica Jada Pinket Smit, supruga Vila Smita koji u filmu glumi njihovog oca Ričarda.

Najstarije dete porodice Vlijams, Jetunde Princ automatskom puškom je ubio član bande blizu teniskog terena na kojem su sestre Williams napravile prve teniske korake pod vodstvom oca Richarda. 

Jetunde je bila najstarija od pet kćeri Serenine i Venusine majke Oracene Price koju je dobila u braku s prvim suprugom Jusefom Rasheedom.

Oracena i Yusef u braku su dobili tri kćeri, a tu su još i danas 46-godišnja Isha i tri godine mlađa Lyndrea o kojima se nastavio brinuti Ričard, otac Serene i Venus Vilijams. One su bile jako povezane sa svojim polusestrama, posebno ubijenom Jetunde jer ih je najčešće čuvala. 

Medicinska sestra Jetunde postala im je i asistentkinja kada su počele da osvajaju prve turnire, no nikada nije želela da se odseli iz problematičnog kvarta u Los Anđelesu u kojem je na kraju tragično skončala.

 

 

Jetunde Price ubijena 14. rujna 2003. u 31. godini u još uvek nerazjašnjenim okolnostima. 

Iza sebe je stavila troje djece. Ubojica je uhvaćem i osuđen, no nikada nije otkrio zašto je pucao u automobil u kojem se vozila voljena kći, sestra i majka. Automobil je vozio njezin tadašnji partner Rolland Wormley koji je bivši zatvoreni i kriminalac, a vezu s njom započeo je iste godine kada je i ubijena.

Jetunde je tada iza sebe već imala dva propala braka. Sina Džefri dobila je s prvim suprugom kojeg je napustila brzo nakon vjenčanja i to nakon što je završio u zatvoru zbog napada na policijskog službenika. I u drugom braku nije bolje prošla jer je bila s nasilnikom kojemu je rodila kćer i sina. 1997. godine ga je prijavila jer joj je prijetio nožem kada mu je navodno htjela uzeti djecu.

Jetunde se zatim skrasila uz Wormleya kojeg njezina obitelj nikada nije prihvatila jer je bio član bande u trenutku kada su započeli vezu. S druge strane, on ju je iskreno volio no nije se želio skrasiti zbog njezinog lošeg iskustva s prethodnim brakovima.

 

 

'Ostavili su je u vozilu dok je još bila živa. Da su je odmah odveli u bolnicu, još bi bila živa', rekao je nedavno Wormley za Page Six.

Policija ga je uhapsila odmah misleći kako je toga dana bilo pucano na njega kao člana bande, što se kasnije pokazalo netačnim. Ono što ga je najviše zablelo jeste činjenica da je propustio njenu sahranu zbog takvih optužbi.

Muškarac koji je pucao na njihov automobil, Robert Maxfield, kasnije je osuđen na 15 godina zatvora, no izašao je nakon 12.

Nikada nije utvrđeno je li na bilo koji način bio povezan s Wormleyjem.

Komentari (0)
Loading