Ona je ROĐENA sestra Dijane Đoković: Ne da LIČE, nego su PRESLIKANE, muž joj je NAJPOZNATIJI srpski trener

Lana Vidović Vesti 08.12.2021 14:15 1

Naime, Sandra, rođena sestra njegove majke Dijane, udata je za čoveka koji je, baš kao i Novak, podvizima na sportskim terenima bezbroj puta obradovao Srbiju

Ona je ROĐENA sestra Dijane Đoković: Ne da LIČE, nego su PRESLIKANE, muž joj je NAJPOZNATIJI srpski trener

Profimedia

 

Za Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, mnogi će reći da je rođen sa pobedničkim mentalitetom, ali nema sumnje da je na njegov sportski duh umnogome uticalo i porodično okruženje.

Malo je poznato da je Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije, koga je „Evropska odbojkaška konfederacija" proglasila za najboljeg u 2021. godini, Novakov teča. Naime, Sandra, rođena sestra njegove majke Dijane, udata je za čoveka koji je, baš kao i Novak, podvizima na sportskim terenima bezbroj puta obradovao Srbiju.

ATA Images

 

O postojanju prećutnog dogovora da se u javnosti ne priča o familijarnim vezama može se naslutiti i iz Novakovog obraćanja Zoranu povodom dvadeset godina uspešne trenerske karijere.

‒ Dragi Zorane, čestitam ti na uspesima koji krase poslednje dve decenije tvog profesionalnog rada. Ti i ja imamo jedan privatan odnos za koji si me uslovio da ga ne spominjem. Zato ću ti se profesionalno obraćati i zahvaliti u ime svih sportista na inspiraciji koju nam daješ kroz svoj kvalitet u radu, požrtvovanost, posvećenost i veliku ljubav prema odbojci i sportu uopšte. Jedan si od najuspešnijih trenera u Srbiji i regionu u istoriji i zaslužuješ svaku pohvalu. Puno te volim i pozdravljam, tečo moj dragi.

ATA Images

 

Zoran Terzić o privatnom životu ne govori u intervjuima, pa se malo zna i o njegovom braku. I Dijana retko spominje sestru Sandru, ali o njihovoj bliskosti svedoči i to što se često mogu videti zajedno. Iako je Sandra nešto mlađa od sestre, fascinantno je koliko liče.

Njihovi roditelji Zdenko i Elizabeta rodom su iz Vinkovaca, ali su se, budući da su radili u Vojsci, često selili, pa su na kraju stigli u Beograd.

ATA Images

 

‒ Mama je bila medicinska sestra, a tata farmaceut, što se očekivalo i od mene. Vaspitavana sam u duhu vojničke discipline, znao se red i to sam pokušavala da prenesem na svoju decu. Nije bilo šanse da, kada mi tata nešto stavi u tanjir, ustanem dok to ne pojedem. Uvek je bio strpljiv, i dan-danas je takav ‒ ispričala se jednom prilikom Dijana kako su sestra i ona vaspitavane i napomenula da je njihov tata bio očajan što nije završila farmaciju.

‒ Srećom, sestra Sandra ga je nasledila ‒ otkrila je majka najboljeg tenisera sveta.

Komentari (1)
Loading
goga
11.12.2021 03:30

koliko je svaka vest u vezi Novaka i njegove porodice normalna, nema senzacije niti bljuvotina, milina uz kaficu za dobar i lep dan :)