Morala da plati 2.000.000 dolara kako bi postala PRINCEZA OD MONAKA: Trnovit put Grejs Keli - imala je DVA POBAČAJA, a tragično je NASTRADALA!

Najžena Vesti 09.12.2021 13:10 0

Napustila je karijeru u Holivudu u jeku popularnosti

Morala da plati 2.000.000 dolara kako bi postala PRINCEZA OD MONAKA: Trnovit put Grejs Keli - imala je DVA POBAČAJA, a tragično je NASTRADALA!

Profimedia

Grejs Keli, poznata, između ostalog i po ulogama u filmovima „Tačno u podne“, „Mogambo“ i „Provincijalka“, koji joj je doneo nagradu Oskar, bila je svojevremeno najplaćenija glumica na svetu koja je za pet godina bavljenja glumom zaradila približno 1,5 miliona dolara, što bi danas bilo ravno iznosu od oko 15 miliona dolara, prenosi independent.co.uk.

Smatrala se jednom od najvećih lepotica svog vremena, osvojila je niz nagrada i priznanja pre nego što je sve ostavila iza sebe kako bi postala deo kraljevske porodice Monaka.

Grejs Keli i princ Renije sreli su se na filmskom festivalu u Kanu 1955. godine, gde je promovisala svoj film „Uhvati lopova“. Keli je tada prihvatila poziv da se pojavi u palati Monaka radi fotografisanja s princom.

 

 

Priča kaže da joj je dan bio pomalo naporan zbog problemima oko strujnog udara u svom hotelu zbog čega je jedva stigla u dogovoreno vreme. Kasnije je takođe govorila i da je njena haljina, koja je imala istaknute ruže na sebi, bila užasan izbor odeće.

Iznenađujuće, princ Renije se navodno pojavio kasno, trenutak koji se ponovio na dan njihovog venčanja, godinu dana kasnije. Međutim, na ovom prvom susretu, princ je privlačno kompenzovao kašnjenje tako što je oveo Keli u obilazak njegovih vrtova. Takođe ju je odveo da pomazi mladunče tigrića koje se drži u njegovom ličnom zoološkom vrtu.

 

Par je nastavio komunikaciju i nakon što se Grejs vratila u SAD.

Krajem 1955. sada došao je red na Renijea da poseti Keli u Americi. Od tada se sve odvijalo brzo. Dovoljno je bilo tri dana da se dve porodice dogovore o budućoj zajednici. Vest da su Keli i Renije vereni objavljena je početkom januara 1956. na posebnoj konferenciji za novinare, prenosi 24sedam. 


Planovi su brzo skovani za dan kraljevskog venčanja. Uz sve tradicije koje su se morale ispoštovati, jedna je bila mogući kamen spoticanja. Naime, kod evropske aristokratije uobičajeno je da mladina porodica u brak unese miraz.

Predložena svota bila je neverovatnih 2 miliona dolara.

Iznos je bio nepodnošljiv za Džeka Kelija, oca Grejs Keli koji nije bio srećan zbog ovakvog razvoja situacije. Prema „Telegraph“-u, navodno je rekao "Moja ćerka ne mora da plati nijednom muškarcu da bi se udala za njega." Grejs je na kraju uspela da nagovori oca da popusti.

 

 

Druga glasina kaže da je Grejs sama pokrila pola miraza svojim novcem. Svota je iskorišćena za pokrije troškove venčanja, a takođe je osnovana i Fondcija princeze Grejs.

Kraljevsko venčanje održano je 18. i 19. aprila 1956. sa dve ceremonije, građanskom i verskom. Monako se pripremao za nedelju punu veselja uoči venčanja. Grejs se pojavila u bledoružičastoj venčanici na veliki dan. Njena kultna haljina, dizajn Helen Rose, dar je MGM studija. Kraljevski mladoženja pojavio se u tradicionalnoj blistavoj vojnoj uniformi izrađenoj posebno za svadenu ceremoniju. Za razliku od drugih kraljevskih venčanja, prva je stigla mlada, dokje princ i na ovaj „sastanak“ zakasnio.  

Članovi kraljevskih porodica iz celog sveta zajedno sa zvezdama poput Ave Gardner našli su se na listi prestižnih gostiju. Mnoštvo ljudi hrlilo je na ulice da bar na kratko bude deo venčanja veka.

 

 

Nakon venčanja, srećan par je uživao u gotovo dvomesečnom medenom mesecu na jahti kojom su plovili po Sredozemnom moru.

Neko je vreme kraljevski život je dobro pristajao princezi Grejs. Ali nije sve bilo med i mleko. Do ranih 1960-ih preživela je dva pobačaja i navodno je bila isrpljena od svojih dužnosti princeze. Takođe joj je nedostajala gluma.

 

Godine 1962., kada joj je Hičkok ponudio ulogu u svom sledećem filmu, Marnie, princeza Grejs je prihvatila iako se u to vreme to smatralo neprikladnim za članove kraljevske porodice.

S novim ulogama ili bez njih, partnerstvo između Grejs Keli i njenog princa je opstalo. I Monako, mala kraljevina na Mediteranu, ponovno je stala na noge, bolje nego ikad nakon rata.

Grejs Keli je preminula u 52. godini od posledica moždanog udara dok je vozila ka Monaku, kada je izgubila kontrolu nad automobilom.

Komentari (0)
Loading